www.tillverkning-sverige.com
ABB News

ABB hjälper Hvaler Kommune i Norge att minimera sitt vattenläckage och förbättra driftseffektiviteten genom att tillhandahålla digitala lösningar

Data och digitala tjänster från ABB kommer att förbättra driftsprestanda och säkerhet för dricksvatten- och avfallstjänster till 2 000 hem och 4 400 stugor i Hvaler-distriktet i Norge.

ABB hjälper Hvaler Kommune i Norge att minimera sitt vattenläckage och förbättra driftseffektiviteten genom att tillhandahålla digitala lösningar

ABB har tecknat en förlängning av det befintliga serviceavtalet med Hvaler Kommune, en kommun som ingår i en grupp öar i södra delen av Norge, för att tillhandahålla banbrytande digitala tjänster. Detta kommer att möjliggöra bättre användning av anläggningens operativa data, automatisera processer, förbättra den totala prestandan och miljömässig hållbarhet samt i slutändan stödja Hvaler Kommune i att minska sitt vattenläckage.

ABB har distribuerat sin digitala datastreamningstjänst, ABB Ability EdgeInsight som en del av samarbetet. Dataströmmen överförs direkt från styrsystemet, utan någon slags filtrering eller mellanlagring i databaser, samt med stor säkerhet.

Hvaler Kommune kommer att kunna arbeta med driftsoptimeringsdata i realtid, på ett mycket effektivare sätt och få tillgång till högkvalitativ data som samlas in direkt från källan. Operatörerna kommer att kunna arbeta med dessa uppgifter i realtid för att förbättra effektiviteten och få en effektivare hantering av sina vatten- och avloppstjänster.

Per Erik Holsten, chef för ABB Energy Industries i norra Europa säger: ”Användningen av vår digitala lösning markerar ett teknologiskt genombrott för det som har varit en traditionellt konservativ vatten-industrimodell i Norge.”

”Hvaler Kommune, som är ett särskilt vackert område, har en framtidsinriktad strategi med ambitioner att leverera omfattande digitalisering och en smart stadsinfrastruktur.”


ABB strävar efter att främja en mer ansvarsfull och hållbar användning av vatten genom att erbjuda integrerade lösningar för vattencykeln som optimerar driften och förbättrar kvaliteten på behandlat vatten för att minska miljöpåverkan.

Thor Egil Kingell, ansvarig för digitalisering inom Hvaler Kommune tillägger: ”Med den nya streamingtjänsten från ABB stänger vi klyftan mellan vårt operativa system och molnet på ett säkert och hållbart sätt. Detta möjliggör innovation från ABB, men också från våra andra leverantörer. Det är en spännande tid för Hvaler Kommune och vi är glada över att ha ABB ombord ”.

Den unika datastreamningstjänsten har varit banbrytande och inneburit ett genombrott för ABB i Norge och applicerades först kommersiellt inom offshore-olja och gas tidigare i år på OKEA:ss Draugen-plattform. ABB tittar nu på var och hur de kan tillämpa denna teknik på andra marknader i hela norra Europa.

www.new.abb.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare