www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

HMS lanserar andra generationens Anybus Communicator - som får industriella enheter och maskiner att kommunicera för framtiden

20 år efter introduktionen lanserar nu HMS Networks andra generationens Anybus® Communicator - en serie med högpresterande gateways för koppling av enheter och maskiner till industriella nätverk. Anybus Communicator för EtherNet/IP finns nu tillgänglig och versioner för ytterligare industriella nätverk kommer att släppas senare under 2020 och 2021.

HMS lanserar andra generationens Anybus Communicator - som får industriella enheter och maskiner att kommunicera för framtiden
2:a generationens Anybus Communicator - 20 års HMS-erfarenhet i ett kraftfullt nytt paket

Anybus Communicator-serien från HMS Networks har funnits på marknaden i nästan 20 år och har blivit den ledande gateway-familjen för seriell uppkoppling till fältbuss och industriellt Ethernet. Den är populär bland enhetstillverkare, maskinbyggare och systemintegratörer över hela världen och miljontals maskiner och apparater är idag beroende av Anybus-gateways för nätverksanslutning inom en mängd olika industriella tillämpningsområden.

HMS lanserar nu andra generationens Anybus Communicator som kommer att släppas under 2020. Den första versionen för EtherNet/IP är nu tillgänglig och den kommer att följas av versioner för Modbus TCP, PROFINET och PROFIBUS. Dessa nya och högpresterande gateways bygger på den erfarenhet som HMS Networks har skaffat sig i samarbeten med kunder kring den ursprungliga Anybus Communicator-serien. De två generationerna kommer att existera tillsammans enligt separat produktcykelplan.

Säkerhet, hög prestanda och industriell driftsäkerhet med den senaste Anybus-tekniken

Samtliga andragenerationens gateways drivs av den prisbelönta industriella nätverksprocessorn Anybus NP40 som används i alla HMS:s inbyggda lösningar. Detta säkerställer att dessa nya gateways kommer att klara tuffa krav gällande prestanda, tillförlitlighet och säkerhet.

Beroende på användning är datacykeltiderna upp till tio gånger snabbare än med första generationen Anybus Communicator tack vare den nya hårdvaran och mjukvaran. Användare kan också dra nytta av betydligt bättre support för datautbyte eftersom upp till 1 448 byte kan överföras från den anslutna PLC:n till gatewayen, såväl som från gateway till PLC.

För att möta nuvarande och framtida säkerhetsutmaningar är alla produkter dessutom utrustade med ett säkerhetschip. En säker uppbootningsprocess ser till att firmware inte har manipulerats.

Dessa nya gateways har ett nytt utseende med enkel DIN-skena montering. Med alla relevanta industriella certifieringar som CE- och UL-märkning kan gatwayen användas i temperaturer från -25 till +70°C. Detta för att säkerställa att Anybus Communicator förblir i drift under mycket krävande industriella förhållanden.

Lätt att konfigurera

Innan gatewayen ansluts till en PLC konfigurerar användaren den för att kommunicera med ett subnät med en eller flera enheter/maskiner. Detta görs genom att koppla gatewayen till Ethernet-konfigurationsporten från en PC, varefter användaren kan öppna valfri webbläsare för att få åtkomst till det nya webbaserade andra generationens Anybus Communicator-användargränssnitten. Konfigurationer görs helt enkelt genom att drag-and-drop och ingen ytterligare programvara behövs.
en
Inledningsvis fokuserar 2:a generationens Anybus Communicator främst på Modbus RTU-kommunikation. Upp till 150 Modbus-kommandon stöds vilket tillåter mycket komplexa konfigurationer med flera noder. Slutkonfigurationer kan lagras och hanteras på ett säkert sätt för framtida användning. När detta är klart är gatewayen redo att inkluderas som en nod i PLC-systemet på andra sidan gatewayen.

Konfigurationsporten och dess webbgränssnitt gör det också möjligt för användaren att övervaka och diagnostisera nätverkstrafik. Användaren kan omedelbart se status för den industriella nätverksanslutningen, den seriella uppkopplingen, såväl som individuella serienodsstatus. Kommunikationsloggar tillhandahålls för ytterligare analys av användaren.


HMS lanserar andra generationens Anybus Communicator - som får industriella enheter och maskiner att kommunicera för framtiden

Anpassning för tillverkare av enheter och maskiner - flexibilitet för systemintegratörer

Anybus Communicator kan levereras tillsammans med en enhet eller maskin som en förkonfigurerad extern kommunikationsmodul. Tillverkare som är intresserade av detta alternativ drar nytta av ett brett utbud av tjänster från HMS när det gäller OEM-anpassning, varumärken och gateway-förkonfiguration.

Systemintegratörer kommer främst att dra nytta av ovan nämnda, mångsidiga sätt att konfigurera gatewayen för att kommunicera med olika enheter eller maskiner i en fabrik - perfekt för så kallad retro-fitting av befintlig utrustning som snabbt och sömlöst måste anslutas till nya industriella nätverk.

EtherNet/IP släpps nu - Modbus TCP, PROFINET och PROFIBUS följer under 2020/2021

Den första gateway-versionen som släppts är Anybus Communicator för EtherNet/IP som kommer med en pre-certifierad EtherNet/IP-implementering från HMS. Den har support för Device Level Ring med Beacon Mode för mediaredundans, nätverksfeldetektering och nätverksfelsupplösning. Med detta kan kommunikationen fortsätta att flöda även efter ett kabelbrott.

Under 2020 och 2021 kommer HMS att släppa ytterligare andragenerationens Anybus Communicator för de populära nätverken Modbus TCP, PROFINET och PROFIBUS. Mer information kommer.

Läs mer på
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare