www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK ger ut ny lagerkatalog för elmotorer

NSK har publicerat en ny katalog med företagets omfattande sortiment av standardlager för elmotorer. Förutom att fokusera på lösningar som spårkullager och cylindriska rullager, innehåller den 36-sidiga katalogen en mängd råd och teknisk information för alla konstruktörer eller tekniker som är engagerade i design eller underhåll av elmotorer.

Katalogens lättlästa format lyfter fram de krav som ställs på elmotorer i fyra huvudsakliga tillämpningsområden: servomotorer, högeffektiva motorer, varvtalsstyrda (inverter) motorer och elfordonsmotorer (EV).

För varje område presenteras den optimala lagerserien tillsammans med viktiga designegenskaper och tillhörande teknisk information. Detta gäller både företagets standardserie och NSKHPS högpresterande lager, liksom annan teknik som stöder användningen av lager på elektriska motoraxlar. Sådana tekniker inkluderar högpresterande fetter och tätningar, beroende på kravprofil, lager med plashållare, spårkullager med keramiska kulor och krypfria lager för att minimera nötning.

NSK:s lagerutbud för elmotortillämpningar tar upp de senaste trenderna genom att erbjuda högpresterande lösningar med låg energiförlust, hög tillförlitlighet och lång produktlivslängd. Serien omfattar till exempel lager som är speciellt utformade för att erbjuda egenskaper som lågt vridmoment och låg värmealstring.

Den nya katalogen innehåller också användbar information kring exempelvis diagnostisering av lagerskador med hjälp av ljud- eller vibrationsanalys. Detta material kompletteras med en presentation av typiska skademönster som kan uppstå i elektriska motorers lager. Dessutom hjälper publikationen till att välja det bästa fettet för varje tillämpning.

En tryckt version av katalogen kan erhållas från NSK eller laddas ner i PDF-format från: www.nsk-literature.com/en/industrial-motor-bearings

NSK:s nya katalog ger tillgång till företagets omfattande standardutbud av lager för elmotorer


NSK ger ut ny lagerkatalog för elmotorer

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare