www.tillverkning-sverige.com
Southco

Southco producerar skyddsvisir i kampen mot Covid-19

Southco Manufacturing Ltd., en global ledare av åtkomstlösningar med bas i Warndon, Worcester, har svarat på COVID-19-utmaningen. Eftersom företagets globala Center of Excellence arbetar med formsprutning av plast med högvolymtillverkning för fordonsindustrin och andra industrisektorer, har Southco på rekordtid kunnat ändra inriktning och skapat ett CE-märkt skyddsvisir och kan nu volymtillverka denna viktiga skyddsutrustning till vårdpersonal i frontlinjen.

Southco producerar skyddsvisir i kampen mot Covid-19

De kompletta skyddsvisiren är bekväma, lätta och enkla att rengöra och desinficera. Dessa ansiktsskydd är utformade med utrymme för ytterligare PPE (personlig skyddsutrustning) såsom glasögon, ansiktsmasker och andningsskydd, och är lämpliga för användning i många olika ställningar. De stöder social distansering medan de fortfarande möjliggör personliga interaktioner med patienter och kollegor.

Som en lokal tillverkare med volymkapacitet kan Southco erbjuda dessa skyddsvisir till konkurrenskraftiga priser med korta ledtider.

Samtidigt som Southcos visir är tillgängliga för försäljning visar företaget också en stark samhällsanda och har generöst donerat stora mängder ansiktsskydd till olika lokala vårdhem, välgörenhetsorganisationer och andra organisationer.

“Vi är extremt glada över att bidra till kampen mot denna fruktansvärda sjukdom”, säger Philip Kempson, VD. “Southco är ett människoorienterat företag med en stark kundfokuserad kultur. Det faktum att vi kan göra en positiv skillnad under dessa utmanande tider är mycket viktigt för oss. Dessutom håller denna investering vår anläggning sysselsatt under en tid med stor ekonomisk osäkerhet och säkerställer även lokala arbetstillfällen”.

För ytterligare information kontakta Southco på This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller +44 (0) 1905 346722.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare