www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

Ny Intesis-gateway för enkel integration av Modbus RTU-slavar till KNX-system

HMS Networks introducerar en ny kompakt Intesis Modbus RTU till KNX-gateway som möjliggör enkel och snabb integration av Modbus RTU-slavar till KNX. Den är fullständigt konfigurerbar med standard ETS-verktyget och riktar sig till småskaliga styrningstillämpningar med upp till 100 datapunkter.

Ny Intesis-gateway för enkel integration av Modbus RTU-slavar till KNX-system
Kompakt gateway för småskaliga Modbus till KNX-integrationsprojekt

Rumsautomationsprojekt i kommersiella tillämpningar som hotell eller kontorsbyggnader sker ofta i liten skala, vilket endast kräver ett begränsat antal signaler från HVAC och mätanordningar för att integreras i ett KNX-system. Här står integratörer ofta inför anslutning av takenheter, fläktspolar eller mätare, men dessa har vanligtvis Modbus RTU-slavanslutning som standard.

HMS nya Intesis Modbus RTU till KNX-gateway är en kostnadseffektiv protokollomvandlare som möter det här behovet och stöder upp till 100 datapunkter. Gatewayen är enkel att installera med en kompakt formfaktor och har Modbus RTU master-funktionalitet för  integration av alla Modbus RTU-slavar till KNX. Med separata gränssnitt för KNX TP respektive seriell Modbus RTU (RS485) möjliggör den dubbelriktad dataövervakning och kontroll av den integrerade datan. Kraft levereras av KNX-bussen.

Enkel konfiguration med standard ETS-verktyget

Modbus RTU till KNX-gateway kan konfigureras med ETS-verktyget, vilket gör konfigurationen enkel och sömlös för många KNX-proffs som använder ETS-verktyget dagligen i sina KNX-projekt. Användare drar också nytta av det faktum att produktdatabasen kan laddas ner direkt från ETS-katalogen och importeras till integrationsprojektet.

Certifierad för KNX och skräddarsydd för Modbus-enheter

Tack vare KNX-anslutningen, som erbjuds med Intesis-gatewayen, har tillverkare nu en möjlighet att erbjuda sina Modbus-aktiverade HVAC- och mätanordningar på KNX-marknaden genom att använda Modbus RTU till KNX-gateway som sitt standard KNX-gränssnitt. För att underlätta integrationen till KNX gör gatewayen det möjligt för tillverkarna att skapa fördefinierade mallar som matchar Modbus-registerkartor över sina enheter. Med detta kan KNX-integratörer mycket snabbt integrera Modbus RTU-slavar som HVAC eller mätenheter i KNX-nätverket, samtidigt som man upprätthåller fullständig datakontroll.

Gatewayen utökar det omfattande utbudet av redan befintliga Intesis KNX-protokollöversättare och har certifierats av KNX Association för att garantera högsta kvalitetsstandard.

Läs mer på www.intesis.com

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare