www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK-akademin lägger till online-utbildningsmodul för livsmedelstillämpningar

Den populära och ständigt växande NSK-akademin - www.nskacademy.com - har lagt till en ny utbildningsmodul till sin kursportfölj. Den nya modulen ger en omfattande översikt över alla faktorer som är relaterade till lageranvändning i livsmedels-och dryckesindustrin och syftet är att öka kunskapen hos de som är involverade i att utveckla och specificera maskiner för denna sektor. I likhet med varje utbildningsmodul som finns från NSK Academy kommer de som slutför kursen att få en serie frågor för att testa sina kunskaper. Deltagare som uppnår 80% godkännande får ett utbildningscertifikat.

De flesta driftsförhållanden inom livsmedels- och dryckesindustrin är oerhört utmanande, särskilt för roterande utrustning. De miljöer som vanligtvis förekommer kan ha en negativ inverkan på många komponenter, inklusive lager, vilket kan leda till återkommande fel, farliga arbetsförhållanden och kostsamma driftstopp.

Den nya onlineutbildningen från NSK-akademin är utformad för att skapa en bättre förståelse för lagerspecifikation och användning i krävande tillämpningar inom livsmedels- och dryckesektorn. Det som ingår är en introduktion till branschen, dess nyckelfunktioner och de typiska maskin- och utrustningstyper som bygger på lagerteknik. Sådana system omfattar bland annat transportbanor, tvättprocessorer, blandare, fyllningsanläggning, paneringsmaskiner, skalmaskiner, slipmaskiner, fritöser, ugnar, ångmaskiner och frysar.

Kursen tittar i synnerhet på vad som händer med lager under olika förhållanden och identifierar de olika potentiella felsituationerna. Förhållanden som omfattas av den nya e-learning-modulen inkluderar våt, ren/matlinje, smuts/kladd, varm och kall. För varje förhållande får moduldeltagarna en översikt kring NSK:s lagerlösningar - och tekniken bakom dem - vilka tagits fram för att övervinna just dessa problem.

Modulen täcker också lager som används i den allmänna miljön för livsmedel och drycker, till exempel de som finns i växellådor, elmotorer, pumpar och förpackningsmaskiner.

I slutändan kommer alla som deltar att lära sig mer om de förhållanden som råder inom livsmedels- och dryckesindustrin och hur man kan maximera livslängden. Denna syn följer grundprincipen för NSK-akademin och består i att hjälpa deltagare att öka den kunskap de använder i daglig basis och utnyttja de senaste lagerlösningarna från NSK för att maximera maskinens livslängd. Alla online-utbildningsmoduler är utformade för att öka personalens kompetensnivåer och hjälpa OEM:er att uppnå bättre lönsamhet tack vare minskade underhållskrav.
 
Läs mer om lager för tillämpningar inom livsmedels- och dryckesektorn på NSK-akademins onlineportal - www.nskacademy.com
 

NSK-akademin lägger till online-utbildningsmodul för livsmedelstillämpningar


 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare