www.tillverkning-sverige.com
Sandvik Coromant News

Ny beläggningsmetod belönas med Wilhelm Haglund-medaljen

Utvecklingen av en ny metod för applicering av beläggningar, så kallad kemisk ångdeponering med ultra-lågtryck, ledde till att Dr. Dirk Stiens från Walter tilldelades ”Wilhelm Haglund-medaljen till årets produktutvecklare” 2020. Vinnaren presenterades på webben i samband med Sandviks årsstämma 2020.

Ny beläggningsmetod belönas med Wilhelm Haglund-medaljen

Metoden har möjliggjort en ny generation av belagda skärsorter – Tiger-tec® Gold.

– På Walter har vi introducerat nya innovativa skärsorter i familjer. Utsikterna för vidareutveckling av Tiger-Tec Gold är ljusa, säger Dr. Dirk Stiens när han förklarar utvecklingsprocessen.

Tiger-Tec Gold är en teknisk plattform för en produktfamilj med nya egenskaper för metallbearbetning. Den består av ett nytt beläggningsmaterial som appliceras med en process som kallas ultralågtrycks-CVD. Tiger-Tec Gold är efterträdaren till de tidigare plattformarna Tiger-Tec och Tiger-Tec Silver, och redan i samband med marknadsintroduktionen 2016 var det tydligt att en ny era hade börjat.

– Fördelarna för våra kunder är helt enkelt en enastående prestanda. Vi har sett ökningar i livslängden och prestandan med cirka 100% i genomsnitt, i många fall ännu mer, säger Dr. Dirk Stiens.

www.sandvik.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare