www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

FEM NYA APPAR UTÖKAR DET INBYGGDA INFORMATIONSSYSTEMET LOAD ASSIST

Fem nya applikationer har lagts till i Volvo CE:s Load Assist-system, som nu även är tillgängligt för fler av företagets hjullastare – från L60H till L350H.

FEM NYA APPAR UTÖKAR DET INBYGGDA INFORMATIONSSYSTEMET LOAD ASSIST

Load Assist från Volvo Construction Equipment (Volvo CE) är samlingsbegreppet för en serie maskinstyrningsapplikationer som är specifikt framtagna för hjullastare från Volvo CE. Dessa appar styrs via Volvo Co-Pilot – det prisbelönta gränssnittet i hytten, med en 10-tums högupplöst pekskärm. Load Assist-systemet introducerades först 2016, och hade initialt appen On-Board Weighing.

2019 utökades Load Assist till att omfatta Operator Coaching, ett branschledande verktyg som ökar förarprestanda genom att ge vägledning om hur man arbetar på ett effektivt sätt. Och nu år 2020 finns det ännu fler appar. Ovanpå detta är Load Assist nu kompatibelt med ännu fler hjullastare från Volvo CE – L60H och hela vägen till L350H.

De fem nya apparna syftar till att underlätta användningen samt öka säkerheten och den övergripande effektiviteten på platsen. Uppgifter som tidigare behövde göras manuellt eller krävde att förarna klev ur hytten kan nu automatiseras från hyttens komfort. De fem nya apparna är:

APPEN FÖR ÖVERVAKNING AV DÄCKTRYCK
Volvo Co-Pilot-pekskärmen visar nu däckens tryck och temperatur i realtid. Att hålla sig inom rätt däcktryck är en förutsättning för bästa säkerhet, bränsleeffektivitet och drifttid. Varje däck övervakas oberoende och tryckgränser (högt/lågt) ställs in per axel. Om något av de individuella däcken hamnar utanför de inställda parametrarna uppmärksammas föraren – larmgränser visas som nominella värden och i procent. Ett blått meddelande upplyser föraren om att det finns avvikelser i tryck eller temperatur och att situationen bör övervakas. Ett gult meddelande indikerar att dessa avvikelser har förvärrats och att föraren måste vidta en åtgärd.

All denna data kan tillgängliggöras i CareTrack, så att platschefer kan granska och analysera historiska däcktrender, vilket kan vara till nytta för däckparametrar under liknande platsförhållanden.

APPEN MAP
Map gör så mycket mer än bara hjälper dig att nå din destination. Appen Map använder lastarens inbyggda GPS för positionering och telekommanslutning i Volvo Co-Pilot för kommunikation mellan maskiner. Med den nya Map-funktionen kan förarna övervaka trafiken på platsen i realtid och proaktivt justera körningen utifrån trafikförhållandena, i synnerhet på platser där flera maskiner arbetar nära varandra.

Att känna till andra maskiners position är även gynnsamt ur säkerhetsperspektiv – i synnerhet på arbetsplatser med begränsad sikt. Vägar, intressepunkter, begränsade utrymmen och enfiliga sektioner visas för att hjälpa förarna att navigera smidigt på platsen. Aviseringar om hastighetsgränser är ytterligare en påminnelse som hjälper förarna att undvika potentiellt farliga situationer. Även effektiviteten förbättras med Map-funktionen, eftersom förarna bättre kan förutse körbeslut genom att övervaka trafik- och arbetscykelflödet.

De senaste tre apparna kan grupperas tillsammans som Toolbox Applications. I likhet med din smartphone eller surfplatta, så levereras Volvo Co-Pilot med förinstallerade appar som underlättar för föraren.

APPEN CALCULATOR
Gör grundläggande beräkningar med de fyra räknesätten. Kalkylatorn kan även användas för enhetskonvertering, med snabb och smidig konvertering av sex enhetstyper (längd, massa, vinkel, tid, temperatur och hastighet).

APPEN NOTES
Med ett digitalt anteckningsblock, som kan användas för att skriva och spara anteckningar inne i hytten, behövs inte block och penna.

APPEN WEATHER
Att vara beredd på förändringar i väderleken underlättar planeringen. Appen Weather visar aktuella och kommande klimatförhållanden, som illustreras med en lättförståelig tidslinje. Med den mest aktuella informationen till hands kan du anpassa dig bättre och hålla verksamheten igång i ur och skur.

www.volvoce.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare