www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

2 000 Festo enhetsmakron utvecklade för EPLAN-användare

Festo och EPLAN är samarbetspartners som båda håller sig väl framme när det gäller konfigurationer inom elektro- och tryckluftsteknik. Ett datapaket som utvecklats av Festo speciellt för EPLAN-användare med över 2 000 smarta enhetsmakron ger nu extra kraft åt mekatroniken i CPX-terminalen. Användare av EPLAN-plattformen kan använda det här för att enkelt och snabbt skapa översiktsritningar, el- och tryckluftsscheman och PLC-översikter.

2 000 Festo enhetsmakron utvecklade för EPLAN-användare
Modulär, mångsidig och kraftfull: Det finns nu
2 000 nya enhetsmakron som underlättar snabb
planering av Festo CPX/MPA ventilterminaler

Den nya exklusiva makrosamlingen på över 2 000 enhetsmakron för ventilterminaler med Festo CPX elektriska terminal för samman konfigurationer inom elektrisk och hydrorelaterad projektverksamhet. Enhetsdata finns på sex språk och omfattar intelligenta modulkonfigurationer som redan innehåller elektro- och hydroteknisk kopplingslogik, inklusive funktionsmallar. Den slutliga typkoden för den konfigurerade Festo ventilterminalen utgör själva länken. Typkoden består av två ID-koder, en för den elektriska sektionen och en för tryckluftssektionen. Designern kan använda ID-koden för att välja den lämpligaste enhetsmodulen av de fördefinierade modulerna, och placera den via dra och släpp i dokumentationen för elektro- eller hydrotekniken. Användare av EPLAN Electric P8 och EPLAN Fluid kan använda det här för att enkelt och snabbt skapa översiktsritningar i 2D, el- och tryckluftsscheman och PLC-översikter. Alla data kan laddas ned från Festos webbplats kostnadsfritt (www.festo.de/EPLAN).

Mångsidighet för alla tillämpningsområden
Fördelarna med guidad konfiguration när Festos verktyg används kombineras med logikbaserad dokumentation i EPLAN. Tack vare en individuell kombination av olika funktioner kan ventilterminalens konfiguration matchas exakt mot tillämpningen - en omfattande mängd tillämpningar garanteras. Festo CPX-terminal passar perfekt här: elektriska tillämpningar, och öppen för alla rådande fältbusstandarder och alla kundspecifika installationsstandarder. Kunder drar fördel av enkel hantering: ut från styrskåpet till anläggningen, och nätverkselen och pneumatiken - vilket minskar installationsarbetet.


Kostnadsfri nedladdning
Makrona, som finns för alla CPX-terminaler (elektrisk kringutrustning och fältbussnoder) och vissa MPA ventilterminaler, innehåller följande funktioner och kan användas som grunddata för detaljer när detaljlistan skapas:

- Konstruktionsöversikt med individuella modulmatningar och beställningskod

- Kretsscheman med allpolig framställning, terminaldiagram och PLC-översikt

- Översikt av styrskåp med typkoder och i skala 1:1

Alla data kan laddas ned kostnadsfritt som ett komplett paket från www.festo.de/EPLAN. De kan också laddas ned från Festos produktkatalog på nätet under 2D/3D CAD. Tillgänglighet via EPLAN Data Portal är för närvarande under förberedelse. 

Gemensamt mål: användarnytta
Under några år har Festo och EPLAN arbetat tillsammans för att utveckla lösningar med målsättningen att förenkla tekniken för sina gemensamma kunder. Festos mekatroniska komponenter kan t.ex. enkelt konstrueras och dokumenteras tack vare den direkta kopplingen mellan EPLAN Fluid och Festos produktkatalog. Dessutom har dotterbolaget Festo Didactic under några år distribuerat programvaran EPLAN Education för industristiftelser och för ytterligare utbildning av användarna.

2 000 Festo enhetsmakron utvecklade för EPLAN-användare
Översikt av EPLAN-makron för 
Festo CPX-terminaler

Om Festo
Festo är ett multinationellt och oberoende familjeägt företag med huvudkontor i Esslingen am Neckar. Företaget tillhandahåller automatiserad elektro- och tryckluftsteknik för 300 000 kunder inom över 200 olika industrigrenar. Dess produkter och tjänster finns i 176 länder över hela världen. Med över 15 500 anställda i 59 nationella företag globalt genererade Festo 2011 intäkter på 2,1 miljarder euro, av vilka 8,5 % årligen investeras i forskning och utveckling. Som utbildningsföretag investerar Festo 1,5 % av sina intäkter i utbildning och träning. Utbildning ges inte bara för anställda: Festo Didactic GmbH tillhandahåller även industriella utbildnings- och träningsprogram i automationsteknik för kunder, studenter och lärlingar.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare