www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN-plattform 2.2

Lösningsleverantören EPLAN demonstrerar den nya versionen 2.2 av EPLAN-plattformen vid SPS IPC Drives, hall 7 A, monter 240. Med flera funktionstillägg och innovativa extramoduler, exempelvis för fältkablage, öppnar den upp nya teknikperspektiv för användarna. Det nya grafiska valet av makro, smart anslutningsanalys och automatiska anslutningspunkter vid kopiering av delar av en krets ger snabba konstruktionsresultat. Konstruktörer får ett solitt system som påskyndar processer och ger en bas för standardisering och automatisering.

EPLAN-plattform 2.2
Standardisering och automatisering
karakteriserar den nya
versionen 2.2 av EPLAN-plattformen.


Mottot är tydligt: effektiv teknik som samtidigt skapar högkvalitativ och informativ dokumentation. Den nya versionen 2.2 av EPLAN-plattformen har skapats för att lösa just detta problem. Snabba filter i projektets datanavigering, omfattande datautbyte för delar och utökad anslutningskonstruktion säkerställer bättre lämplighet och hastighet vid bearbetning av projektet. Ett intuitivt grafiskt val av makro hjälper konstruktörerna att effektivt implementera normer, samtidigt som de kan navigera en omfattande makrodetektion. Informativ grafik och en tydlig struktur gör det lekande lätt att få tillgång till definierade kretsmallar. Ett komplicerat klickande genom katalogstrukturer har ersatts av navigering med grafiskt stöd. Med detta kan teknisk personal rita upp den inledande kretsdokumentationen i samspråk med kunderna redan vid det inledande projektmötet.

Anslutningar visas grafiskt
Tydliga kopplingsscheman är en sak, informativa rapporter en annan. Version 2.2 fokuserar på utvärderingen av anslutningsdata. De växlande tillstånden hos anslutningarna som finns lagrade i kopplingsschemat kan automatiskt illustreras grafiskt i rapporter. Detta är mycket önskvärt inom sektorn för kraftteknik i synnerhet, eftersom anslutnings¬plint¬arnas växlande tillstånd och detaljerade struktur är en central del av projektdokumentationen. När anslutningsdata har lagrats i kopplingsschemat, kan EPLAN automatiskt generera dessa högkvalitativa anslutnings¬dokument.

Utökad smart-connecting
Vad gör konstruktörer när sidan med kopplingsschemat är översvämmat av information? När problemet är att det saknas utrymme eller är alltför överfullt för att kunna läsas? Anslutningspunkter ställs nu in automatiskt mellan anslutningar, som separerats när krets¬sektioner flyttas med ”klipp ut och klistra in” från en sida med kopplingsschema till en annan. Alla elektriska anslutningar finns kvar utan att konstruktören behöver göra något. Att städa upp eller rita om kopplingsscheman har nu blivit roligt. Kollegor i senare projektfaser kan bidra till att optimera projektets utveckling genom korta tider för installation och driftsättning, allt detta tack vare tydlig och förståelig dokumentation.

EPLAN FieldSys
Informativ och komplett projektdokumentation är absolut nödvändig inom automations¬teknologin. Denna dokumentation är oumbärlig, inte bara vid konstruktion utan också för installation, driftsättning och service. Det är ännu bättre om fältkablage för en maskin eller anläggning (som börjar bli mer och mer komplex) också kan dokumenteras direkt i EPLAN-projektet. Denna dokumentation blir en integrerad del i EPLAN-projektet med den nya EPLAN FieldSys-modulen. Kablar kan automatiskt dras genom ett nätverk och längderna kan beräknas ur en underliggande 2D-shop layout. Resultatet är bästa möjliga data för kostnadsberäkningar och omfattande information om dragning för installationsteamet på plats. Anslutningar mellan styrenhet och fältkomponenter kan planeras effektivt och dokumenteras på ett hållbart sätt på detta vis.

EPLAN-plattform 2.2
EPLAN FieldSys: Konstruera skalenligt
fältkablage, rita upp dragning och gör en
omfattande och automatisk dokumentation.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare