www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Energieffektivitet och färre antal varianter

Individuellt skräddarsydda drivkoncept baserade på LogiDrive från NORD DRIVESYSTEMS utgör optimala avvägningar mellan energieffektivitet och minsta möjliga antal drivenhetsvarianter. De bevisar sitt värde i större intralogistikprojekt på flygplatser eller i paketcentraler som kräver ett stort antal drivenheter.

Energieffektivitet och färre antal varianter
LogiDrive-drivenheter från NORD DRIVESYSTEMS består av en energieffektiv synkronmotor med permanent magnet, en tvåstegs vinkelkuggväxel och NORDAC LINK fältdistribution.

NORD DRIVESYSTEMS skapar individuellt skräddarsydda drivlösningar för intralogistik-applikationer utifrån LogiDrive-konceptet - ett energieffektivt, underhållsvänligt och standardiserat modulsystem. En LogiDrive-drivenhet består av en IE4 synkronmotor med märkeffekt på upp till 5,5 kW, en tvåstegs vinkelkuggväxel och frekvensomriktaren NORDIC LINK installerad i närheten av motorn. Hela systemet har en modulär uppbyggnad så att alla enskilda drivtekniska komponenter kan underhållas individuellt. Med den senaste synkronmotorn IE5+ från NORD DRIVESYSTEMS kan energieffektiviteten och reduktionen av varianter i LogiDrive-konceptet optimeras ännu bättre.

Optimal energieffektivitet och färre antal varianter
System med drivenheter som är avsedda för de mest energieffektiva driftpunkterna ger optimala investeringskonstnader och motorer som går relativt energieffektivt oberoende av respektive effektivitetsklass. Därför måste många olika drivenhetsvarianter hanteras och underhållas under systemets livslängd. En reducering av antalet varianter söker ge en ekonomiskt försvarbar täckning av de varvtal och moment som behövs med en minimalt antal av olika drivenhetsvarianter. Vid behov kan NORD erbjuda sina kunder en optimeringsservice för deras olika projekt. Antalet varianter kan reduceras genom att man använder en enda storlek växelmotor och frekvensomriktare för varje specifikt varvtal och lastområde. Denna frekvensomriktarstyrda drivenhet kan då täcka alla driftpunkter för mer begränsade effektkrav och andra varvtalsområden. Allt detta är enkelt att genomföra med LogiDrive-konceptets synkronmotorer eftersom de drivs oberoende av last och varvtal.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare