www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Effektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDrive

Den nya motorgenerationen IE5+ erbjuder konstant hög effektivitet över hela reglerområdet. Detta i en hygienisk design som förbättrar LogiDrive-konceptet för intralogistik till en ny nivå av effektivitet och reducerat antal motorvarianter. Totalkostnaden för ägande kan reduceras avsevärt

Effektivitet på en ny nivå med IE5+ motorer och LogiDrive
NORD-IE5Plus.jpeg: Den nya IE5+ motorn från NORD DRIVESYSTEMS erbjuder hög effektdensitet. Image: NORD DRIVESYSTEMS

Denna senaste generation energieffektiva synkronmotorer med permanent magnet har avsevärt lägre förluster än nuvarande IE4-serien. Den oventilerade motorn uppnår hög effektivitet, ibland betydligt högre än effektivitetsklass IE5, genom ett stort vridmomentsintervall - och är optimal för drift i delbelastat läge. Den kompakta IE5+ motorn erbjuder hög effektdensitet på litet utrymme och lanseras till en början i effektintervallet 0,35 till 1,1 kW och ett kontinuerligt vridmoment från 1,6 till 4,8 Nm liksom hastigheter på 0 till 2 100 rpm. Motorn kan monteras direkt liksom med IEC och NEMA. Detta motorkoncept kommer efterhand att utökas med nya storlekar och effekter. Den är idealisk för såväl hygienkänsliga som krävande miljöer eftersom den är lätt att rengöra, är korrosionsbeständig och kan spolas av.
Ytbehandling med nsd tupH och skyddsklass IP69K finns som tillval liksom inbyggd mekanisk broms. En inbyggd encoder ingår som standard. Med den nya generationen IE5+-motorer tar NORD DRIVESYSTEMS det första steget mot ett nytt produktlandskap med fokus på ultimat energieffektivitet samt med kompakt design.

LogiDrive med hög effektivitet upp till IE5+
Den nya synkronmotorn IE5+ motorn kan kombineras med växlar och drivelektronik från NORD i modulära system och kompletterar det framgångsrika LogiDrive-konceptet. De standardiserade växelmotorvarianterna - som består av en energibesparande synkronmotor, en tvåstegs vinkelkuggväxel och frekvensomriktaren NORDAC LINK - har tagits fram speciellt för intralogistik och flyplatsteknik och utgör en optimal kombination mellan energieffektivitet och reducering av antalet varianter. Den nya IE5+-motorn ökar dessa fördelar. Genom motorernas höga överbelastningskapacitet och systemets anpassningsbarhet kan varje lösning skräddarsys för varje kund individuellt och särskilt utformas för aktuellt belastningsintervall.

De decentraliserade LogiDrive-systemen är mycket effektiva och enkla att underhålla tack vare plug & play-teknik. Hela systemet har en modulär uppbyggnad så att alla enskilda drivtekniska komponenter kan underhållas individuellt. Detta minimerar kostnaderna för underhåll och reparationer. Den kompakta designen sparar plats och har en låg vikt tack vare sitt aluminiumhus. Tack vare sin speciella design och samkörningen med frekvensomriktare kan samma motorvariant användas till flera applikationer.

Synkronmotorn IE5+ och tillhörande LogiDrive-system finns på marknaden från andra kvartalet 2020.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare