www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN FieldSys: Optimerad kabelplanering från styrenhet till fältnivå

Med EPLAN FieldSys kan kabelförläggningar konfigureras exakt enligt skala. Detta mångsidiga planeringsverktyg inkluderar dirigering, databashantering av kabelförläggning och automatisk dataanalys för att påskynda processer, förenkla montering och service samt säkerställa en högeffektiv planering av system.

EPLAN FieldSys: Optimerad kabelplanering från styrenhet till fältnivå
Ritning i 2D över ett produktionsområde med nätverk
och rapporter om kabelföring i fält

EPLAN FieldSys är en tilläggsmodul för kabelföring i fält, som finns tillgänglig med den nya EPLAN-plattformen, version 2.2, från oktober 2012. FieldSys är baserad på en maskin- eller anläggningsritning i 2D som kan läsas in i EPLAN i exempelvis DWG- eller DXF-format. Inom EPLAN-plattformen kan systemkonstruktören lägga till ett skalenligt nätverk av rutter till ritningen och visa möjliga kabelförläggningar. Detta innebär att kopplingar mellan styrenhet och fältkomponenter kan planeras effektivt och dokumenteras permanent. Nästa steg involverar lokalisering av automationskomponenter och fältutrustning som finns registrerade i ritningens kopplingsscheman.

Översiktliga rapporter inkluderade
EPLAN planerar alla kabelanslutningar inom angivet nätverk baserat på anslutningarna mellan enheter som anges i det elektriska kopplingsschemat. Med hjälp av enskilda förläggningsregler kan optimala kabelrutter planeras i nätverket. Även kablarnas längd beräknas, liksom tilläggsutrustning som behövs för att ansluta enheterna. Baserat på denna information genererar EPLAN FieldSys översiktliga kabelrapporter med en enkel knapptryckning. Rapporterna är särskilt viktiga vid montering. Beräkning av erforderlig kabellängd för varje kabeltyp och -anslutning, inklusive information om källa och mål, garanterar exakta resultat. Det finns också rapporter som visar exakt rutt för varje kanel, vilket är till stor hjälp under förläggningen. Montören kan följa dokumentationen steg för steg från källan till destinationen och på så sätt snabbt hitta den ideala, fastställda kabelrutten.

Underhåll: All erforderlig information på ett ställe
Med maskin- eller anläggningsritningen, kabelrutter och kabelrapporter som grundelement, ökar värdet på automationsdokumentationen väsentligt. All viktig information är lättåtkomlig, inte bara vid kopplingsstadiet utan även vid servicebehov. Var i systemet finns komponenten? Genom att klicka på navigeringen i kopplingsschemat från motorns styrsystem till maskinritningen, visas exakt var motorn är inkopplad. Kan motorkabeln vara skadad? Ritningen eller rapporten klargör hur kabeln ska dras genom maskinen. Detta innebär att fel snabbt kan lokaliseras och rättas till.

EPLAN FieldSys: Optimerad kabelplanering från styrenhet till fältnivå
Med nya EPLAN FieldSys kan kabelrutter mellan styrsystem och
fältkomponenter konfigureras exakt och skalenligt.

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare