www.tillverkning-sverige.com
VOLVO CE News

TILLFÖR TYSTNAD: NU KAN VOLVO CE:S BULLERFRIA ELDRIVNA MASKINER FÖRBOKAS ONLINE

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) lanserar Volvokoncernens första e-handelssystem för maskinförsäljning på utvalda marknader under våren. Onlineportalen ger för första gången kunderna möjlighet att ställa sig i kö och förboka en av Volvos nya eldrivna kompaktmaskiner. När maskinerna kan förbokas på den svenska marknaden är ännu inte bestämt.

TILLFÖR TYSTNAD: NU KAN VOLVO CE:S BULLERFRIA ELDRIVNA MASKINER FÖRBOKAS ONLINE

Som föregångare till framtidens entreprenadbransch är kompaktgrävaren ECR25 Electric och kompaktlastaren L25 Electric helt utsläppsfria samt har låga bullernivåer och vibrationer, vilket gör dem perfekta för arbeten i tätbebyggda områden eller på andra känsliga platser. Kunderna tjänar även på mindre underhållsbehov, lugnare drift och kan hålla tempot med allt strängare miljöregler. För första gången sedan avtäckningen förra året kan kunderna nu förboka sina eldrivna maskiner genom att registrera sig i Volvos förbokningssystem.

Melker Jernberg, vd för Volvo CE, säger: ”Vi letar alltid efter sätt att förbättra kundupplevelsen, harmonisera våra processer och använda nya tekniska lösningar. Så vad passar bättre än att presentera en ny och innovativ försäljningsplattform än i samband med marknadslanseringen av våra eldrivna maskiner. Vi ser fram emot att få höra vad våra kunder tycker.”

UTÖKAR KUNDBASEN

Genom att registrera sig i förbokningsverktyget, som öppnats på marknaderna Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna och Norge, och kommer att utökas till andra marknader inom den närmaste framtiden, kan kunderna reservera en plats i produktionskön för de eldrivna maskinerna. Därefter kommer kunderna att meddelas om de har blivit utvalda att lägga en faktisk order på maskinerna, som planeras nå marknaden i sommar. Beslut om möjlighet till förbokning på den svenska marknaden har ännu inte tagits.

Onlineportalen, som är byggd för att ge kunderna bättre möjligheter att köpa en av dessa maskiner och bredda hur maskinerna används, drivs i samarbete med lokala återförsäljare. Volvo CE:s systerföretag Volvo Financial Services, Volvokoncernens globala leverantör av finansiella tjänster, kan hjälpa till med köpet av dessa elmaskiner genom att erbjuda flexibla finansieringslösningar.

KAMPANJ FÖR ATT ÖKA MEDVETENHETEN OM ELEKTROMOBILITET
Volvo CE uppmärksammar sitt första kommersiella eldriftserbjudande genom att starta en kampanj för att öka medvetenheten om elektromobilitet den här veckan, vilken belyser teknikens många samhällsfördelar. Kampanjen "Tillför tystnad" kretsar kring en av de viktigaste – och ibland förbisedda – fördelarna med eldrivna entreprenadmaskiner: en minskning av skadliga bullerföroreningar.

Melker Jernberg säger: ”När vi pratar om skadliga emissioner, så är det lätt hänt att bara fokusera på koldioxid. Men forskningen visar att buller är lika viktigt. Det behövs samlade ansträngningar för att tackla båda dessa typer av emissioner om vi vill bygga en mer hållbar framtid”.

www.volvoce.com
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare