www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD på Underhåll 2020

Mässan Underhåll i Göteborg är Europas ledande plattform för underhåll inom industribranschen. Även företaget NORD DRIVESYSTEMS från norra Tyskland deltar på mässan som pågår mellan den 10 och 13 mars 2020 och presenterar här sina innovativa driv- och underhållslösningar för smart produktion.

NORD på Underhåll 2020
Grunden för Condition Monitoring och Predictive Maintenance är den snabba, effektiva och omfattande utvärderingen av både analoga och digitala data (mätvärden, signaler och driftparametrar) med hjälp av det intelligenta PLC: et i drivelektroniken från NORD DRIVESYSTEMS.
Bild: NORD DRIVESYSTEMS


Då drivsystem är grundläggande delar för en fabriks och anläggnings sammankoppling måste dessa kunna säkerställa en effektiv och felfri drift. Intelligenta Predictive-Maintenance-koncept är nyckeln till framgången i en Industri 4.0-epok. NORD DRIVESYSTEMS försöker närma sig detta med hjälp av drivlösningar där information från Condition Monitoring överförs med hjälp av intelligenta algoritmer och virtuella sensorsystem till Förebyggande underhåll. Detta omfattar till exempel fastställning av optimal tidpunkt för oljebyte med hjälp av oljetemperaturen utan att behöva använda sensorer. Se följande video för att förstå hur konceptet fungerar: videon finns på https://youtu.be/Gt2gP-CrE4k.

Grunden till detta är den snabba, effektiva och omfattande utvärderingen av både analoga och digitala data (mätvärden, signaler och driftparametrar) med hjälp av det intelligenta PLC: n som finns integrerat i drivelektroniken. Genom att regelbundet registrera driftdata går det att i tidigt skede identifiera otillåtna drifttillstånd och undvika oönskade stillestånd eller maskinavbrott. Ett tillståndsorienterat underhåll ersätter det traditionella tidsbaserade underhållet. Fördelen för användaren är till exempel ett planerbart och kostnadsoptimerat underhåll, lägre service- och materialkostnader samt ökning av anläggningens tillgänglighet.

Ytbehandlingen nsd tupH – ett alternativt till rostfritt stål
Med ytbehandligen nsd tupH erbjuder NORD ett väldigt effektivt korrosionsskydd för växellådor, släta motorer, frekvensomriktare och motorstartare i ett washdown-optimerat hus av aluminiumlegering. I ett speciellt förfarande görs ytan korrosionsresistent och hård vilket leder till att aluminium ger liknande korrosionsskydd som rostfritt. Drivenheterna är enkla att rengöra och är i stor utsträckning okänsliga mot syror och lut. Det är till och med möjligt att använda högtryckstvätt eller tillåta kontakt med aggressiva ämnen. Alla drivenheter som används i extrema omgivningsvillkor och i anläggningar där hygien är av högsta prioritet drar nytta av en ytbehandling med nsd tupH. Dit tillhör bland annat dryckes- och livsmedelsproduktion, läkemedelsindustrin, vattenberednings- och reningsverk samt applikationer för Offshore- och kustområden.

Industriväxlar: Nya storlekar och extruderfläns
NORD utökar sin framgångsrika serie industriväxlar MAXXDRIVETM med utgående vridmoment och erbjuder nu lösningar från 15 till 250 kNm. Tack vare kvalitativa lager med låg slitage samt ett väldigt styvt BLOCK-hus av en del är industriväxlarna ytterst robusta och bäst lämpade för användning i Heavy-Duty-maskiner som till exempel i omrörare, banddrivningar, blandare, kvarnar, trummor eller brytmaskiner. Optimerade dimensioner sörjer för en utmärkt belastningsförmåga, långt serviceliv och låg ljudnivå.

Dessutom nytt i programmet: alternativet ”extruder” för nominellt vridmoment från 15 till 80 kNm. De stora trycklagren tar säkert upp processkrafterna och bidrar till ett långt serviceliv. Lösningen kan tack vare olika lagervarianter skräddarsys och optimalt anpassas till kundens behov.

Du hittar NORD DRIVESYSTEMS på mässan Underhåll 2020 vid monter B06:11.


NORD på Underhåll 2020

MAXXDRIVETM-industriväxlarna från NORD DRIVESYSTEMS har höga utgående vridmoment från 15 till 250 kNm och lämpar sig mycket bra för användning i Heavy-Duty-maskiner.
Bild: NORD DRIVESYSTEMS


NORD på Underhåll 2020

Den innovativa ytbehandlingen nsd tupH från NORD DRIVESYSTEMS ger aluminiumväxlarna likande korrosionsskydd som varianter av rostfritt stål
Bild: NORD DRIVESYSTEMS


  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare