www.tillverkning-sverige.com
NSK

Stadler Rail väljer NSK:s dotterbolag B&K Vibro för tillståndsövervakning

B&K Vibro (Brüel & Kjær Vibro), som är en del av NSK-koncernen, har tecknat ett långsiktigt avtal med Stadler Rail om att installera sitt toppmoderna VCM-3 tillståndsövervakningssystem (CMS) på 606 järnvägsvagnar för Berlins tunnelbana (U-Bahn). VCM-3 CMS kommer att tjäna till att optimera underhållsscheman, upprätthålla drifttid och minska driftskostnaderna.

Tillståndsövervakningsprojektet omfattar flera miljoner euro och är en integrerad del av en nyligen framgångsrik kontraktupphandling av Schweiz-baserade Stadler som innebär leverans av upp till 1 500 nya vagnar för användning i Berlins tunnelbanenät. Ramavtalet har ett värde nära 3 miljarder euro, vilket gör det till ett av de största kontrakten som någonsin ingåtts i Europa.

B&K Vibros omfattande CMS-lösning inkluderar vibrationssensorer och edge-enheter (diagnostik ombord), samt diagnostik- och analystjänster som ständigt övervakar vagnarnas lager och andra roterande delar för att leverera högsta driftsäkerhet.

På grund av de höga kraven på tillförlitlighet inom kollektivtrafiken fokuserar operatörer på att minska stilleståndstider och driftskostnader. Att använda en CMS-lösning möjliggör implementering av nästa generations förebyggande underhållsstrategier som inte bara hjälper till att optimera underhållsscheman, utan ökar driftsäkerheten och drifttiden i kombination med ett smidigt driftteam.

Genom att säkerställa hög tillgänglighet av roterande maskiner och komponenter med intelligenta övervakningslösningar har B&K Vibro varit en global pionjär inom detta område i årtionden. NSK förvärvade B&K Vibro i mars 2021 för att ytterligare stärka sin förmåga att möta efterfrågan på avancerad automation, smart teknik och miljöåtgärder. Satsningen tjänar också till att påskynda företagets affärsutveckling av CMS på global basis.

B&K Vibros omfattande utbud av produkter och tjänster inkluderar vibrationssensorer (acceleration, hastighet, förskjutning), vibrationsmonitorer, mjukvara och online-integrerade anläggningsövergripande övervakningslösningar. Dessa teknologier möjliggör säker drift av transportsystem, fabriker, petrokemiska anläggningar, kraftverk och vindkraftsparker runt om i världen, där de ingår i innovativa underhålls- och produktionsstrategier.

Totalt 606 järnvägsvagnar för Berlins tunnelbana (U-Bahn) kommer att dra fördel av B&K Vibros tillståndsövervakningssystem VCM-3.
Photo: BVG Berliner Verkehrsbetriebe


Stadler Rail väljer NSK:s dotterbolag B&K Vibro för tillståndsövervakning

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare