www.tillverkning-sverige.com
RS Components News

RS Components utökar sitt utbud av 3D-skrivare med nya Ultimaker-modeller

Två nya modeller från Ultimaker vänder sig till såväl framtagning av prototyper som volymproduktion.

RS Components utökar sitt utbud av 3D-skrivare med nya Ultimaker-modeller

RS Components (RS) har lanserat en utökning av sortimentet av 3D-skrivare med instegsmodellen Ultimaker S3 samt Ultimaker S5 Pro-paketet som är utformat för volymproduktion.

Den lättanvända Ultimaker S3 bygger på tekniken ”Fused-filament-fabrication” (FFF) som tar liten plats och erbjuder hög prestanda och är förberedd för komposit-utskrift. Enheten hör till en lägre prisklass och är därför en utmärkt instegsmodell för 3D-utskrift. Skrivaren har skrivarhuvud med två dysor och ett unikt automatiskt lyftsystem för skrivarhuvudena. Skrivare klarar byggvolym upp till 230 x 190 x 200 mm samt skikttjocklek ner till 60 mikrometer med ett speciellt 0,25 mm skrivarhuvud.

Tillgängligt från RS nu är också Ultimaker S5 Pro-paketet som erbjuder professionella funktioner för 3D. Paketet kombinerar den förstklassiga Ultimaker S5-skrivaren med S5 Air Manager och S5 Material Station.

Air Manager försäkrar en säkrare arbetsmiljö genom att tillhandahålla ett slutet luftflöde för S5-skrivaren. Genom att optimera utskriftskvaliteten och skapa en säker fysisk barriär för utskriftsområdet filtrerar enheten upp till 95 % av de ultrafina partiklarna som avges under 3D-utskrift. Detta möjliggör fler tillämpningar med säker användning av ett större urval av filament.

S5 Material Station integreras också sömlöst med Ultimaker S5-skrivaren och hjälper till med materialhantering. Den är utformad för att möjliggöra produktionskörningar med större volymer och möjliggör laddning av sex materialspolar och upp till 4,5 kg material in i den fuktkontrollerade kammaren. Särskilt utformade smarta funktioner inkluderar utskriftredo matarhjul, flödessensorer för filament och automatisk byte när en materialspole tar slut. Om du utökar det tillgängliga materialutbudet för skrivaren kan du använda den för en större mängd olika tillämpningar.

Både S3- och S5-skrivarna levereras med et programvarupaket som innefattar Ultimaker Cura för utskriftsförberedelse, kalibreringsprogramvaran Ultimaker Connect, samt Ultimaker Cloud som möjliggör fjärrutskrift. Förutom att vara en del av S5 Pro-paketet kommer även Air Manager och Material Station att vara tillgängliga som separata produkter från RS. Både Ultimaker S3 och S5 Pro-paketet finns nu hos RS i EMEA-regionen.

www.se.rs-online.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare