www.tillverkning-sverige.com
Steute

Människa-maskingränssnitt för tuffa omgivningsförhållanden

Ex-kommando-enheter med utökat temperaturintervall

Människa-maskingränssnitt för tuffa omgivningsförhållanden


Med de nya varianterna i sin Ex BF 80-produktserie riktar sig inte steutes affärsenhet Extreme till massmarknaden med HMI-användare (Human-Machine Interface). Det finns nämligen en väsentlig skillnad mellan dessa nya enheter och konventionella produkter: de har utvecklats speciellt för användning i explosiva miljöer och i temperaturer från -60° C till + 65° C.

Den nya serien finns i tre olika storlekar på hölje för att integrera ett, två eller tre element. Användare kan välja mellan olika ställdon, signallampor och knappomkopplare, inklusive nödstoppsknappar och svampknappar. Alla modeller är lämpliga för montering på t.ex. maskinhöljen, väggar eller paneler - även, och särskilt i ogynnsamma miljöer, med höga slitagegenskaper. De uppfyller skyddsklass IP 66 och har utvecklats speciellt för alla typer av "Extreme"-tillämpningar.

Efter några av våra kunders önskemål har steute nu utökat sitt kompatibla temperaturområde ytterligare. Detta har underlättats genom omdesign av alla ställdon. Den nya designen är knappt märkbar för ögat och innehåller funktioner, som tätningar, som är lämpliga för ännu lägre temperaturer.

Det utökade temperaturområdet ner till -60° C ingår i det nya ATEX/IECEx-godkännandet. Det öppnar upp ytterligare alternativ för steute Ex-kommandoenheter, t.ex. tillämpningar inom skeppsbyggnad, offshore-teknik och olje- och gasindustrin. Subzero-sortimentet med steutes Extreme-omkopplare växer således stadigt.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare