www.tillverkning-sverige.com
Steute

Uppdaterad produktserie med nytt trådlöst godkännande

Trådlösa positionsomkopplare och sensorer för explosiva miljöer

Uppdaterad produktserie med nytt trådlöst godkännande


"Wireless Ex" är en teknologi utvecklad av steutes affärsenhet Extreme vilken förenklar montering och drift av kopplingsutrustning i explosiva miljöer. Omkopplarna är inte längre anslutna till mottagarna i kontrollskåpet via Ex-kompatibla kablar, utan via ett trådlöst protokoll med låg energi vilket skapats speciellt för sådana tillämpningar och är certifierat enligt ATEX- och IECEx-standarder.

Konstruktörer som utvecklar anläggningar och maskiner för explosiva miljöer kan ta Ex RF 96 elektromekaniska trådlösa lägesomkopplare, till exempel i sin smidiga, rektangulära design, för att övervaka positionen för rörliga maskinkomponenter eller arbetsstyckens fixturer.

Alternativt kan positioner övervakas utan kontakt - med hjälp av Ex RF IS trådlösa induktiva sensorer i cylindrisk design (M 12, M 18 och M 30). I detta fall tar Ex RF 96 ST Ex trådlösa universalsändare hand om både trådlös överföring och decentraliserad strömförsörjning till sensorerna.

Dessa trådlösa sensorer garanterar hög tillgänglighet vid överföring även i svåra situationer (t.ex. samexistens med andra trådlösa system), som ofta är fallet i en industriell miljö.

Dessa produktserier har nu uppdaterats av steute, och deras senaste versioner med nytt ATEX-/IECEx-godkännande presenterades på SPS 2019. Både de elektromekaniska Ex-positionsomkopplarna och Ex-sensorerna är godkända enligt de senaste ATEX-/IECEx-standarderna för användning i Ex-zonerna 1 och 21. De trådlösa signalerna kräver så lite energi att det inte finns någon risk för explosion, vilket ger ytterligare flexibilitet i konstruktion och design av explosionssäkra maskiner och anläggningar.

De två uppdaterade omkopplarserierna är väl lämpade för t.ex. montering på maskiner och anläggningar i Ex-zoner vilka har rörliga delar eller enheter som är svåra att komma åt. Eftersom Ex-kompatibla kabelanslutningar inte längre behövs, och eftersom omkopplingsenheterna "radiosänder" från Ex-zonen, förenklas både installationen av omkopplingsenheterna och dess Ex-godkännanden i hög grad.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare