www.tillverkning-sverige.com
Steute

Trådlös säkerhet

”Trådlös säkerhet” för fotkontroller och kommandoenheter

Trådlös säkerhet

För pressbromsar och andra formnings- och bockningsmaskiner är fotreglaget det viktigaste gränssnittet mellan människa och maskin. Den aktiveras väldigt ofta, upp till två miljoner cykler per år är vanligt för anläggningar som arbetar i treskift (dygnet runt), och utgör en viktig säkerhetsfunktion eftersom operatörerna inte bara använder den för att utlösa ett slag i en press, utan också för att stoppa densamma.

Som en del av GF/GFS-serien har steute utvecklat en trestegs säkerhetsfotswitch specifikt för denna uppgift. Funktionerna hos denna switch inkluderar hög stabilitet och låg pedalhöjd, vilket tillåter ergonomiskt bekväm manövrering som inte sliter. Detta är särskilt önskvärt vid manövrering av en aktiveringsswitch eftersom pedalen måste hållas i mittläge under längre tid.

På SPS 2019 presenterade steute sin senaste generation av trådlösa säkerhetsfotreglage, som samtliga eliminerar behovet av en kabelanslutning till pressbromsen. De kommunicerar istället via det säkra trådlösa protokollet sWave 2.4 GHz-safe®, utvecklat av steute för detta ändamål. Garanterade stabila responstider under 100 ms kan uppnås oberoende av andra trådlösa enheter som är aktiva i samma frekvensband. Den trådlösa tekniken sWave.safe® ger en robust och säker trådlös anslutning (tillgänglighet) med snabba och garanterade responstider. Detta protokoll har också låg energiförbrukning, snabba anslutningstider och lång batteritid.

Kabelfri signalöverföring ger operatörerna större rörelsefrihet och optimal ergonomisk komfort hela tiden. Det finns inte heller slitage på kablar, vilket ger fotswitchen högre tillgänglighet.

De trådlösa säkerhetsfotswitcharna med upp till tre pedaler kan användas i tillämpningar med Performance Level e (EN ISO 13849-1) och SIL 3 (IEC 61508). Ledande tillverkare av formningsmaskiner erbjuder redan sina kunder dessa kontroller - antingen som en seriekomponent eller som ofta valt alternativ.

Tekniken som ligger till grund för steutes alla trådlösa switchenheter och sensorer tillåter också användning av sWave 2.4 Ghz-safe® säkra trådlösa protokoll som en plattform för andra omkopplings- och kommandoenheter.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare