www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

SK 200E nu upp till 22 kW

NORD DRIVESYSTEMS har utökat sin SK 200E-familj av decentraliserade Frekvensomriktare för drivtekniker med ytterligare en storlek. Den nya storlek 4-omriktare med en märkeffekt från 11 till 22 kW. De självkylande omriktarna finns för motormontering eller med en väggmonteringssats. Ett IP55-hus skyddar mot damm och vatten. De nya modellerna har det omfattande utbud av standardfunktioner som är typisk för SK 500-familjen, inklusive sensorlös strömvektorreglering, en integrerad bromschopper, en styrmodul för en elektromagnetisk broms och säkerhetsfunktionen Safe Torque Off (STO). Programmering och manövrering av samtliga omriktare kan ske med olika styrboxar eller via den kostnadsfria NORDCON-programvaran. Enklare konfigureringar är även möjligt via DIP-switchar.

Även om de har formgetts med ett fokus på kostnadssffektiva applikationer, begränsas inte SK 200E-omriktarna till grundläggande funktioner utan har samma omfattande funktionaliteter som de väletablerade SK 500E för skåpsmontage. En analog ingång tillåter t.ex. variabel hastighetsjustering av en SK 200E pumpenhet och, om en tryck- eller flödessensor ansluts till den andra analoga ingången, kan SK 200E aktivt och autonomt styra processvärden. Under partiell last aktiveras en integrerad energibesparande funktion för ökat miljöhänsynstagande. Den nya storlek-4 är en praktiskt utökning av SK 200E-familjen, t.ex. för att lokalt transportera tunga laster i stora transportbandssystem. Kraftelektronik som är integrerad i motorn eller monterad i närheten kan leda till väsentliga besparingar genom att långa skärmade kablar, utgångsfilter och reglerdon inte behövs. Mer information om samordnade lösningar av NORD och tillvalsfunktioner i olika typer av omriktare finns på www.sk200e.de.

Illustration: Med den nya modellen för upp till 22 kW innehåller SK 200E-familjen nu fyra storlekar på samordnade omriktare som kan monteras direkt på motorn.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare