www.tillverkning-sverige.com
MEDIAWORLD

piCOBOT® blir ännu mer samverkande

Piabs smarta vakuumverktyg piCOBOT® för robotarmar (EOAT) kan nu konfigureras för vilken cobot som helst.

piCOBOT® blir ännu mer samverkande
Piabs smart designade vakuumstyrda robotarmverktyg (EOAT) piCOBOT® kan numera fås med ett generiskt elektriskt gränssnitt, och det finns även flera olika alternativ för mekanisk anslutning som uppfyller kraven i ISO 9409-1-standarden. Verktyget kan därmed konfigureras så att det fungerar ihop med alla samverkande robotar och mindre industrirobotar. Genom att erbjuda generisk kompatibilitet uppfyller Piab önskemål från tillverkare av samverkande robotar, s.k. cobotar, som vill kunna använda piCOBOT® på sina cobotar. Ursprungligen var piCOBOT® certifierad för att kombineras med cobotar från Universal Robots, men kan numera konfigureras även för robotar från andra tillverkare.

Via Piabs användarvänliga och webbaserade konfigurationsverktyg kan kunder välja mellan ett generiskt elektriskt gränssnitt med standardkabel eller ett gränssnitt som specificerats av Universal Robots. Kunder kan också välja mellan olika mekaniska gränssnitt och konfigurationer av verktyg som exakt uppfyller specifika krav och/eller applikationer. piCOBOT® är ett plug-and-play-verktyg för cobotar och säkerställer ett säkert och effektivt samarbete mellan människa och maskin. piCOBOT® är utrustad med Piabs egenutvecklade och högeffektiva COAX®-vakuumteknologi och består av en vakuumpumpenhet och en gripenhet med sugkoppar. Tack vare Piabs omfattande sortiment av sugkoppar kan kunder skräddarsy sina egna lösningar.

”Marknaden för cobotar exploderar just nu, så det är knappast förvånande att tillverkarna är intresserade av att kombinera sina cobotar med vårt verkligt flexibla och användarvänliga EOAT. piCOBOT® möjliggör energioptimerad och säker drift, och det leder till att cobotarna blir maximalt produktiva, säger Jan Schieche, Global Product Manager på Automation.

piCOBOT® väger bara 720 g inklusive gripare och ger coboten optimal nyttolastkapacitet. Trots sin låga vikt klarar Piabs EOAT att lyfta föremål som väger upp till 7 kg. Det kompakta formatet och den låga bygghöjden på 69 mm gör att piCOBOT® även kan användas i begränsade utrymmen. Den är designad för maximal flexibilitet och räckvidd. Bredden är 97–142 mm och griparmen kan tiltas +/-15 grader.

”Nu kan piCOBOT® användas för att utöka räckvidden för alla cobotar, oavsett fabrikat, så att samverkande robotar blir ännu mer kollaborativa. Det skapar användarvänligare och produktivare arbetsmiljöer”, avslutar Jan Schieche.

www.piab.com

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare