www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN Pro Panel 2.1: Panel-layout i XL

Det som började med layout för högpresterande 3D-montage har förvandlats till en integrerad »XL-teknisk lösning» för kapslingslayout. Design, 3D-layout, produktion och montering slås samman och bildar en integrerad lösning – som ger större mervärde.

EPLAN Pro Panel 2.1: Panel-layout i XL
Layout för kapslingen är föremål för extrem tids- och kostnadspress, detta minskas betydligt med problemlösaren EPLAN Software & Service. Med automatisering med nya Pro Panel 2,1, drar alla
maskiner och anläggningar fördel av ett tvärvetenskapligt konstruktionverktyg som täcker samtliga
ämnesspecifika krav. Design, 3D-layout, produktion och montering möts på en enhetlig plattforn för en fullt integrerad lösning. Resultatet är en snabbare produktutveckling, minskade kostnader och större mervärde.

Enhetlig data - automatisk synkronisering
Integration är nyckelordet som samlar alla delar av EPLAN-plattformen. Delar som används i elektronik och flödeshantering kan nu införlivas i monteringslayout utan manuell synkronisering.

Användare kan snabbare hantera gemensamma data, det innebär att manuell
överföring mellan dicipliner, import, export och verifiering av data elimineras. Dessutom kan potentiella felrisker under projektets gång förhindras i förväg.

Full funktionalitet av EPLAN plattformens basfunktioner såsom grundläggande funktioner som revisionskontroll, hantering av användarrättigheter samt programmering av API finns med.
Integrationen fortsätter även i produktion, montering och kabeldragning. Direkt dataöverföring till NC-maskiner, ledar dragning och kabelförberedelse säkerställer ett smidigt arbetsflöde genom hela produktutvecklingsprocessen.

Tillförlitligt utformad - korrekt producerad
Från dynamisk kollisionskontroll till automatisk granskning av respektive anläggnings förutsättningar: Denna mjukvara gör professionell 3D-layout enkel - även för tillfälliga användare. 3D-modellen tar hänsyn till produktionsrelevanta data för hål eller utskärningar och kan bearbetas vidare. Den flexibla mjukvaran låter användare skapa både montagerapport och särskilda mallar för borrning. Mer praktiska avgörande fördelar: produktionsinformation skrivs in endast en gång när grunddata skapas - även för delar med varierande längder som kabelkanaler och monteringsskenor. Komponenter och NC-data integreras automatiskt i respektive monteringslayout, ett säkert sätt för snabba resultat.

Ändringar av dörrar eller monteringsplåtar överförs enkelt till lämpligt produktionssystem via ett NC-gränssnitt - Steinhauer och Perforex är endast två exempel på den höga graden av tillverkningsintegration.

Kablar trådas snabbt
Mer flexibel 3D-ledarrouting: nu kan kablar liksom ledare styras inom ett 3D-montage layout. Den nya
standarden av prestanda gäller även för kabeldragning. Definitionen av kablage och anslutning är intuitiv och kan även göras oberoende av verkliga eller virtuella kabelkanaler. Nya layoutområden expanderar ytterligare möjligheterna för 3D-routing och stödjer även virtuella ledningar för Lutze-system. Kabelgenomföringar, ledare och kablar kan exempelvis dras på baksidan av monteringsplattor, mellanväggar eller andra inneslutna delar längs den kortaste vägen.

Enkelt konfigurerad, exakt dimensionerad
Var skulle engineeringen finnas utan rätt data? Det är där anslutningen till EPLAN Data Portal tar hem priset - komponenter kan lätt överföras från portalen till komponentlistan eller integreras i
3D-montage layout. På Hannovermässan belyses gränssnittet till nya Rittal Therm 6,1 - den tekniska
konfiguratorn för att lägga ut och dimensionera värme, kyla och klimatlösningskontroll från Rittal. En
konfigurator bestämmer vad Rittal Therm-utrustningen kräver samt sammanställer och överför allt till EPLANs komponentlista. Resultatet: mycket effektiv integration av lösningar för klimatkontroll i 3D-monteringslayout.

Bildtexter:
propanel_prof.jpg:
Den nya Eplan Pro Panel stödjer hela tillverkningsprocessen från 3D-layoutschema till produktion.
Propanel_wiring.jpg:
Ledningar och kablar kan dras automatiskt eller interaktivt - inklusive slutbehandling, fastställande av längd och kombinationserbjudanden.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare