www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

Fler höjdpunkter i Eplan Platform 2,0

För ett halvår sedan lanserades Eplan Platform 2,0 på marknaden, men fler 1 000 tillägg är fortfarande okända. Detta är skäl nog för att undersöka lanseringen från överrraskande nya perspektiv och lära sig om övertygande och spännande logiska tillägg för schematisk generering, revisionskontroll och språkhantering i praktiken.

Fler höjdpunkter i Eplan Platform 2,0
Machine Directive och höga kvalitetskrav är en del av förklaringen till den ökande fokus på efterlevnad av standarder och regler när scheman skapas. Eplan Platform har ett konsekvent svar: standardisering och upprepad användning. Obligatoriska identifierare och ytterligare komponentinformation kan nu lagras i vissa delar. Kronan på verket för PE- och N-terminaler: den begärda tilläggsfunktionens beteckning kan nu lagras direkt. När designern använder en komponent överförs benämningen automatiskt till schemat, som en försäkring om att terminalen visas enligt standard – på alla schematiska sidor och utan extra insatser. De automatiska Eplan-funktionerna för numreringskomponenter förhindrar dubbletter. Därmed förbättras dokumentationens kvalitet vilket påskyndar designprocessen.

Mer logik ingår
En ännu mer komplex anordningsteknik kräver att ledningarna tydligt måste företrädas i schemat. Det är där Eplan Platforms potentiella överföring kommer in i bilden, som nu går utöver de anslutningar som placerats i den svarta lådan. Genom att ge anslutningarna färger enligt interna sammanlänkningar, är det betydligt lättare att spåra signalen – med start i design och tillverkning med fortsättning hela vägen genom driftsättning och underhåll. Extra logik finns även i objektens egenskaper, som nu kan innehålla detaljerade specifikationer för display och konvertering, till och med fullständiga tekniska SI-enheter. Detsamma gäller för rapporter och beräkningar, vilkas visade värden har standardiserats. Eplan ser till att alla värden har samma enheter i beräkningen, oavsett hur de fördes in i schemat. Exakt resultat är en självklarhet.

Perfekt spårning av ändringar
Vem är inte bekant med denna situation? Strax innan ett projekt är klart finns många förändringar som måste kunna spåras. Den kraftfulla revisionskontrollen i Eplan Platform 2,0 kommer här till sin rätt. Olika typer av förändringar är tydligt markerade med färger och symboler. Alla projektmedlemmar kan se om projektinformation har lagts till, ändrats eller tagits bort.

En tabell över samtliga förändringar ser till att alla processer fungerar smidigt – inom tekniken, och i synnerhet inom industrin, driftsättning och underhåll. Direkt resultat: snabbare start up-fas och kortare stilleståndstider.

Eplan Central Parts Management
Ett kostnadseffektivt alternativ: De som lagrar och uppdaterar en del uppgifter centralt, separat från teknologin, kan nu använda Eplan Central Parts Management (CPM) som en separat modul. CPM är en fristående version, det enkla alternativet för näringslivets avdelningar. Data och komponentsinformation som skapats och lagts in här och finns tillgängliga för alla Eplan-användare. Detta ger ett enkelt och kostnadseffektivt dataunderhåll med hela reservdelshanteringens funktionalitet.

Språkhantering
Den Eplan som är kompatibel mot Unicode, och avsedd för 16 internationella språk, är inte ny. Det nya är inställningen så att användaren kan skilja mellan källa och display i ett projekt. Källan är det språk som texten skrivs in i, vanligtvis modersmålet. Displayen är det språk som texten visar i schemat – det kan vara flera olika språk samtidigt. Att skriva in text och hantera översättningar är ännu mer öppet, och det är mycket enklare att arbeta med främmande språk i konstruktionen. En avgörande fördel för globala affärer – både i tid och kvalitet.

Revisionmanagement EN.jpeg:
Den kraftfulla revisionskontrollen i Eplan Platform 2,0 gör att olika slags förändringar är tydligt markerade med färger och symboler.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare