www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

PAM hjälper företag analysera optimala värdekedjan på några minuter

Hur kan värdekedjan optimeras specifikt för panelbyggande? Var står företagen i förhållande till de digitaliserade och automatiserade arbetsmetoderna som finns tillgängliga idag? EPLAN presenterar PAM (Panel Building Automation Matrix). Den bygger på en fältstudie av 150 företag, inklusive definierade fallstudier. EPLAN-konsulter använder PAM för att analysera aktuellt status i kundspecifika processer i skåpsbyggnationen inom några minuter. En jämförelse tar fram den specifika besparingspotential som samtidigt kan implementeras av EPLAN och Rittal inom maskinteknik, programvara och konsultverksamhet.

PAM hjälper företag analysera optimala värdekedjan på några minuter

Digitalisering längs hela värdekedjan och datakonsistens över alla processer och system - det här är förutsättningarna för automatiseringsprocesser inom styrteknik och skåpsbyggnation. Men vad är den nuvarande graden av digitalisering i branschen? Var kan potential fortfarande hittas? Många företag vet bara inte var de ska börja.

Arbetsmetoder analyseras med hjälp av riktmärken
Här kan EPLAN hjälpa till: En ny mjukvarubaserad metod utnyttjar en fältstudie av 150 företag över hela världen för att bestämma den optimeringspotential som är lätt att uppnå i nära samarbete med EPLAN och Rittal när det gäller maskiner, programvara och konsulttjänster. En effekt av detta genomförande är en högre grad av digitalisering inom tillverkning och automatisering av repetitiva uppgifter. “PAM är ett verktyg vi har utvecklat för att analysera företagets arbetsmetoder inom styrteknik och panelbyggnad nästan med en knapptryckning och som visar oanvänd potential i tillverkningsprocesser”, säger EPLAN:s VD Haluk Menderes.

PAM ger en analys och utvärdering av det nuvarande arbetsflödet för tillverkning av elektriska kontrollskåp med avseende på lönsamhet och effektivitet. Utvärderingen innehåller rekommendationer för optimering, genomförande och nödvändiga investeringar. Det som är intressant för kunderna är en lista över exakta tidsbesparingar inom olika områden inom arbetsflödet - inklusive ledningar, märkning av enheter eller i NC-produktion. En exakt ROI-analys ger information om när exempelvis en investering i programvara betalar sig.

PAM hjälper företag analysera optimala värdekedjan på några minuter
Haluk Menderes.jpg: “PAM är ett verktyg vi har utvecklat som analyserar företagets arbetsmetoder inom styrteknik och skåpsbyggnation nästan med en knapptryckning och visar oanvänd potential i tillverkningsprocesser”, säger Eplans VD Haluk Menderes.

Professionellt råd - giltiga resultat
EPLAN har använt PAM globalt sedan början av maj 2019 och feedback från de första kunderna i USA är entusiastiska. “Med PAM har EPLAN kombinerat sina decennier av expertis inom skåpsbyggnation till en lönsam, personlig ROI-plan för vår verkstad”, säger A&E Engineering President Wright Sullivan. Jacob Wilson, Director of Engineering, Sales and Development på Design Ready Controls, säger: “PAM kunde precis återge vår nuvarande verksamhet och tillverkningstider efter bara en tjugo minuters utvärdering”. Denna feedback motiverar naturligtvis EPLAN och Rittal att lägga till ytterligare processsteg till analysen i framtiden. Planer inkluderar därför integration av ytterligare programvaruverktyg från Rittal - liksom en ROI-översyn för att köpa den nya Rittal Wire Terminal för automatisering av kablage, till exempel, eller det helt automatiska Perforex-bearbetningscentret. PAM-analysen utförs av försäljningsavdelningen och är naturligtvis gratis och är inte beroende av inköp av EPLAN- eller Rittal-produkter.

Studien visar: Digital istället för manuell kabeldragning
Den genomsnittliga tiden som en eltekniker behöver för att installera en elektrisk anslutning från schemat till en fungerande anslutning i kontrollskåpet är 4,5 minuter. Ungefär 31 procent av den tid som krävs är spenderad på rent förberedande uppgifter - inklusive att läsa schemat och hitta källor och mål. Ytterligare 13 procent av arbetstiden investeras i att förbereda ledningarna - beräkning av ledningslängder som exempel. De resterande 56 procenten av arbetet går in i det faktiska ledningsnätet: kapning i längd, installera kabeln, ändhylsor, kabelvägar. (1) Det är mer regel än undantag att tekniker måste skrolla genom schemat ett antal gånger under ledningsprocessen för att samla nödvändig information och komplettera där det behövs. Detta leder till att ungefär en tredjedel av arbetstiden går förlorad åt läsning och specialtolkning av dokumenten. Detta kan göras mycket bättre - nämligen digitalt! Det system som valts här är EPLAN Smart Wiring, där data baseras på en digital prototyp som redan har verifierats och därmed bara tillåter korrekta resultat.

PAM hjälper företag analysera optimala värdekedjan på några minuter
Integrerad Value Chain.jpg: För närvarande måste processer inom kontrollteknik och skåpsbyggnation göras snabbare, mer ekonomiskt och mer exakt. Eplan och Rittal har svaren.

Integrerade processer är målet
Genom att kombinera teknik och produktion skapar EPLAN och Rittal perfekt koordinerade kombinationer av mjukvarulösningar, systemteknik, maskiner och tjänster. Mervärdet är uppenbart: Integrerade lösningar möjliggör också integrerade ökningar av produktivitet och effektivitet i processer för produkttillverkning och därutöver. För detta ändamål integreras teknik och design å ena sidan och arbetsförberedelse och produktion å andra sidan för att bilda en kontinuerlig process. Digitala data, mjukvarubaserade verktyg och standardiserade gränssnitt i tillverkningen är förutsättningar för detta.

PAM hjälper företag analysera optimala värdekedjan på några minuter
Schaltschrank.jpg: Den ökande komplexiteten i styrtekniken och dess komponenter, kundbehov för individualisering, nationella och internationella standarder, förändringar i sista minuten och allt snabbare leveranskrav ställer enorm kostnadspress på byggnationen av skåpet.

Bakgrund:
Den ökande komplexiteten i kontrolltekniken och dess komponenter, kundbehov för individualisering, nationella och internationella standarder, förändringar i sista minuten och allt snabbare leveransfrister sätter enormt kostnadstryck på byggnationen av skåpet. Istället för en framtid som bygger på filmappar med driftsutrustningslistor, monteringsinstruktioner och scheman, som centrala tillverkningsdokument, måste de värdeskapande processerna inom kontrollteknik och skåpsbyggnation ske snabbare, mer ekonomiskt och mer exakt. Detta kräver en förändring av tänkandet inom den här sektorn, en sektor som huvudsakligen till viss del varit bunden av tradition. Företagen har dock insett att den största potentialen för att möta konkurrensen och skapa unika försäljningsfördelar ligger i den individuella utformningen av värdekedjan.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare