www.tillverkning-sverige.com
Carrier

Carrier presenterar kylmedelsstrategi för låg global uppvärmning

Carrier bekräftar företagets kylmedelsstrategi i Europa genom att välja HFO-kylmedel med låg global uppvärmningspotential (Global Warming Potential - GWP) för de flesta av sina kommersiella uppvärmnings-, ventilations- och luftkonditioneringstillbehör (HVAC).

Carrier presenterar kylmedelsstrategi för låg global uppvärmning

Carrier, en ledande leverantör av högteknologiska värme-, luftkonditionerings- och kyllösningar, ingår i Carrier, en ledande global leverantör av innovativ HVAC, kyl-, brand-, säkerhets- och byggautomationsteknik.

Carrier är engagerad i att leverera lösningar som bevarar miljön och överensstämmer med EU:s F-gasförordningar. Utöver satsningen på låga GWP-kylmedel har Carrier i Europa uppnått en betydande minskning av kylmedel i sina produkter på upp till 50 % under de senaste fem åren. Företaget har arbetat för att välja den bästa kandidaten som ersätter HFC R-134a i skruv- och centrifugalkylare och HFC R-410A i rullkylare, värmepumpar och takenheter.

För skruvkylare och värmepumpar valde Carrier HFO R-1234ze för att ersätta HFC R-134a. Med en GWP på mindre än 1, enligt IPCC:s (International Panel for Climate Change) 5:e Assessement Report, så belastas R-1234ze(E) inte av begränsningar från EU:s F-gasreglering eller Kigali Amendment of the Montreal Protocol för fluorerade växthusgaser. Det ingår i Carrier PUREtec™ -familjen med långsiktiga kylmedelslösningar. Carrier var först med att lansera den nyaste generationen av AquaForce®-kylare med PUREtec™-köldmedium för tre år sedan och fortsätter att växa med mer än 300 enheter installerade i Europa, Mellanöstern och Afrika och mer än 2 miljoner timmar av bevisad tillförlitlighet, vilket är ett kärnvärde för Carrier. Produkter inom detta område förbättrar produktens effektivitet med i genomsnitt 10 % och överstiger redan Eco-design 2021-kraven och uppfyller idag Kigali Amendment för 2036.

Carrier valde HFO R-1233zd(E) som långsiktigt kylmediet för centrifugalkylare. Med en GWP på 1 påverkas det inte heller av F-Gas-regleringar. Carrier AquaEdge® 19DV är ett bra exempel på ett framgångsrikt sortiment med detta kylmedel.

För rullande kylaggregat och värmepump-serier är tillgänglig kompressorteknik inte kompatibel med låga GWP HFO-kylmedel. Vissa lösningar fungerar med medelhög GWP HFC-kylmedel och Carrier utvecklar ett komplett sortiment av kyl- och värmeprodukter som överensstämmer med och överstiger kraven för ekodesign 2021 och arbetar med medelhög GWP HFC-kylmedel. Dessa serier kommer att lanseras inom kort och optimeras för energieffektivitet samtidigt som de har samma arbetstemperatur som de nuvarande enheterna som arbetar med R-410A.

Som teknikledare inom värme-, ventilations- och luftkonditioneringsbranschen med sina olika kylanläggningar, fortsätter Carrier att driva sin tekniska utveckling för långsiktiga lösningar med lägre inverkan på den globala uppvärmningspotentialen och bekräftar sitt engagemang för hållbarhet.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare