www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

SK 540E: kompakta omriktare med integrerad PLC-funktion

NORD Drivesystems utökar sin SK 500E-serie av kompakta frekvensomriktare för installation i apparatskåp genom att lägga till toppmodellen SK 540E, som består av en grundläggande frekvensomriktare med integrerad PLC-funktion.

SK 540E: kompakta omriktare med integrerad PLC-funktion
Utan stöd av en extern styrenhet kan denna kostnadseffektiva omriktare kontrollera många krävande applikationer med sekvenser och länkar till räknare, komparatorer och flaggor, vilka lätt programmeras enligt standard IEC 61131-3 med PC-baserat NordCon-verktyg.

PLC är utrustad för kontroll av upp till åtta digitala ingångar; tre digitala utgångar, två reläer, två analoga ingångar och en analog utgång. Ytterligare I/O-moduler kan, om så behövs, läggas till för utökad maskinstyrning. Den nya omriktaren kan användas för exempelvis integration av övervakningsfunktioner i pumpenheter, så att de självständigt kan reagera på flödesfluktuationer. All driftdata kan med SK 540E gränssnitt självklart även överföras till högre kontrollnivåer för alla vanliga fältbussystem. Även utan ett integrerat PLC, stödjer SK 500E-serien ett brett spektrum av industriella tillämpningar genom integrerade funktioner, inklusive PID-processtyrning - ett servoläge som garanterar fullt vridmoment vid stilleståend samt absolut och relativ positionering med POSICON-modulen. SK 500E-omriktare finns i sju storlekar och täcker motorns märkdata mellan 0,25 och 27 kW. Den nya SK 540E kommer inom kort att bli tillgänglig för prestationer upp tilll 7,5 kW. Modeller från 11 till 37 kW är också på väg.

bildtext:
SK 540E, som blir tillgänglig inom kort, är en kostnadseffektiv frekvensomriktare med integrerad PLC-funktion för installation i apparatskåp.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare