www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Nya industriväxlar MAXXDRIVE® XT från NORD för bandtransportörer

Den välkända industriväxeln från NORD ger stora drivmoment från 15 till 240 kNm och är mycket lämplig för tunga applikationer som skakare. banddrivningar, blandare, kvarnar, trummor och krossare. NORD DRIVESYSTEMS presenterar nu en ny serie industriväxlar (MAXXDRIVE® XT) som optimerar det beprövade modulsystemet för applikationer med hög värmereducering.

Nya industriväxlar MAXXDRIVE® XT från NORD för bandtransportörer
Den senaste generationen av industriväxeln MAXXDRIVE ® XT är speciellt utformad för applikationer som samtidigt kräver låg utväxling och stor effekt.
 
Industriväxlarna MAXXDRIVE har funnits med i NORD:s produktsortiment i tio år och har utvecklats mycket under denna tid. Denna beprövade serie utökas nu med en applikationsoptimerad serie tvåstegs vinkelväxlar som är särskilt väl lämpade för bandtransportörer och kan skräddarsys för varje aktuell applikation. Effekt och varvtalsintervall har speciellt avpassats för målindustrier som samtidigt kräver låg utväxling och stor effekt. Detta gäller t.ex. massgods och gruvindustrin. Där krävs robusta lösningar som är smutståliga och pålitliga under tuffa driftförhållanden. Det blir då nödvändigt med tätningar som har ett så lågt underhållsbehov som möjligt. Därför får drivsystemen inte kräva extern kylning.

Kylningskoncept för värmereducering

Drivmomentet för MAXXDRIVE® XT ligger på mellan 15 och 75 kNm med en utväxling på 6,3 till 22,4. Industriväxel MAXXDRIVE® XT finns i sju olika storlekar med effekt från 50 till 1 500 kW. Till skillnad från tidigare modeller är dessa växlar som standard försedda med flänsat UNICASE-hus och inbyggd axialfläkt. Tack vare den stora ytan och flänsade kåpan optimeras flödet av kylluft vilket optimerar värmereduceringen. I många fall är extern kylning överflödig. Stora rullager och stora centrumavstånd ökar belastningskapaciteten och livslängden för växlarna.

Ekonomiska modulsystem

Alla drivlösningar från NORD skräddarsys för de enskilda kunderna utifrån ett modulsystem av komponenter. Med detta matchade modulsystem kan attraktiva lösningar även utformas för priskänsliga industrier. Detta baseras på en omfattande uppsättning av frekvensomriktare, motorer och växlar, liksom kopplings- och bromssystem var och ett med ett stort antal tillval. Problemfri drift säkras med komponenter som hydraulkopplingar skräddarsydda för den aktuella processen och takonit som effektivt skyddar axeltätningarna mot abrasivt damm och korrosion.

Konceptet uppkopplat underhåll

NORD erbjuder även innovativa koncept för förebyggande underhåll speciellt för tyngre industriväxlar. Via frekvensomriktaren kommunicerar uppkopplade drivenheter från NORD alla sina statusdata via styrsystemet eller direkt till en säker molnkommunikation. Med tillvalet vibrationsövervakning kan statusförändringar upptäckas på ett tidigt stadium och förebyggande underhåll planeras i god tid. Registrering av prestandadata säkrar optimal dimensionering av systemet och övervakning av drivenheternas status.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 15 000+ IMP-följare