www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Lägre kostnader med effektiva, energibesparande motorer

NORD DRIVESYSTEMS har utvecklat en ny och mer energieffektiv synkronmotor (IE5+). Den utgör ett komplement till de standardiserade växelmotorerna i LogiDrive-familjen och är särskild lämpad för system med färre antal motorvarianter. Detta gör att IE5+ passar särskilt väl för intralogistiska applikationer.

Lägre kostnader med effektiva, energibesparande motorer
NORD-IE5plus-Motor.jpg: De nya IE5+ synkronmotorerna är väl lämpade för intralogistiska applikationer som systemlösning med växlar och omriktare från NORD DRIVESYSTEMS.

Denna senaste generation energieffektiva synkronmotorer med permanent magnet har avsevärt lägre förluster än nuvarande IE4-serien. Den oventilerade motorn uppnår hög effektivitet, ibland betydligt högre än effektivitetsklass IE5, genom ett stort vridmomentsintervall – och är optimal för drift i delbelastat läge. Den kompakta IE5+ motorn kan erbjuda hög effektdensitet på litet utrymme och lanseras till en början i effektintervallet 0,35 till 1,1 kW och ett kontinuerligt vridmoment från 1,6 till 4,8 Nm liksom hastigheter på 0 till 2 100 rpm. Motorn kan monteras direkt liksom med IEC och NEMA. Som tillval kan motorn fås med inbyggd encoder och mekanisk broms.

Tack vare konstant vridmoment över ett stort varvtalsintervall kan IE5+ användas för att minska antalet varianter i ett system. Detta reducerar de administrativa kostnaderna och möjliggör mer ekonomisk tillverkning, logistik, lagring och service. Den nya motorgenerationen IE5+ kombinerar fördelarna med modulära system med förhöjd effektivitet med reducerat antal motorvarianter och betalar sig självt på mycket kort tid. Den nya IE5x motorn kan kombineras med växlar och drivelektronik från NORD i modulära system och finns på marknaden från andra kvartalet 2020.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare