www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

Unik robust UNICASE design

Nords UNICASE-konstruktion för växelmotorer integrerar samtliga lagersätenr i ett enda gjutstycke, vilket eliminerar de tätningsytor som skulle kunna påverkas vid inverkan av vridmoment och/eller radiella krafter.

Unik robust UNICASE design
Färdigställandet av Unicase genomförs med unik jigg på state-of-the-art CNC-maskiner. Begreppet Unicase har högsta precision, styvhet och styrka. Det finns inga tätningsytor mellan drev och växellåda som kan utsättas för tvärgående krafter eller vridmoment. Unicase-principen tillåter axlarna att vara diagonalt anordnade, vilket ger en mer kompakt design som gör det möjligt att använda större lager för att garantera en lång livslängd.

Unicase husen ger en optimal tätning, de är tystgående, har hög vridmomentkapacitet, förbättrar smörjningen, utökad livslängd på lager och kugghjul, hög tillförlitlighet och många andra fördelar. De finns i sex storlekar och har möjliggjort spegelbildsinstallation, de har samma storlek på husen och inbyggnadsmått för alla utväxlingar (2 och 3 steg).

Bildtext:
UNICASE växelhus i jämförelse med konventionell design.
 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare