www.tillverkning-sverige.com
EPLAN

EPLAN Data Portal - Vägen till perfekt enhetsdata

Digital data är nyckeln till effektiv teknik idag. En av de största utmaningarna för detta är både datakvaliteten och djupet av nämnda data. Sedan årets början uppdateras portalen varje månad, vilket är oftare än tidigare, just för att kunna möta denna utmaning. Användare har nu också en ratingfunktion för kvalificerad enhetsdata, vilket ger tillverkare användarbaserad feedback från marknaden. Dessutom, sedan Hannovermässan, så finns en Lab Version av Eplan Data Portal som gör att användarna får tidig tillgång till test och kan prova programmets senaste utveckling.

EPLAN Data Portal - Vägen till perfekt enhetsdata
Bild1: Dashboard ger en bra översikt - till exempel av de nya funktionerna i Eplan Data Portal eller den mest nedladdade enhetens data.
 
 
Eplan Data Portal är den centrala plattformen för digital data inom automationsteknik området. För närvarande erbjuder mer än 230 tillverkare mer än 800 000 dataset som direkta nedladdningar - med integrerade konfiguratorer och respektive varianter blir det faktiskt mer än 2 miljoner. Sedan årets början uppdateras uppgifterna varje månad så att användare och tillverkare bättre kan dra nytta av plattformen och säkerställa hög datakvalitet. Dessa uppdateringar inkluderar både tillägg av nya tillverkare och uppdatering, expansion och uppdatering av befintliga tillverkningsdata.
 
 
Användarvertyg som kvalitetsindikator
 
Ett annat steg till kontinuerlig kvalitetsförbättring är den nya användarbedömningsfunktionen. Detta är vanligt på andra portaler som Amazon och låter användarna rangordna det erbjudna innehållet genom att tilldela stjärnor. Målet är att betygsätta och kvalificera produktens digitala data, inte själva produkten. Användaren ger därigenom feedback från sitt dagliga arbete vilket vägleder andra användare, men det ger också tillverkare värdefulla indikatorer från marknaden för att fortsätta utveckla sina data. Härigenom påverkar användarna själva datakvaliteten.
 

Sorteringsalternativ för bättre användarupplevelse
 
Baserat på bedömningsfunktionen kan användaren direkt sortera sökresultat i portalen med hjälp av ytterligare två alternativ: filtreringsenhetens data enligt de högst rankade enheterna eller beroende på hur många nedladdningar enhetsdatasetet har genererat. På det här sättet vet användarna exakt vilka föremål som har den bästa kvaliteten på enhetsdata eller vilken enhet som används mest i sin produktgrupp. Naturligtvis antas det att ingenjörer intensivt använder ratingfunktionen, vilket är det enda sättet som det kommer att kunna påverka alla. Detta anses ge ett betydande mervärde - och därför är användarens bedömning mycket välkommen.
 
 
En framtidsutsikt
 
Användarupplevelsen samt användarvänlighet och enkelhet - i kombination med rätt innehåll - är en viktig tillgång för framtida molnapplikationer. En Lab-version av det nya gränssnittet i Eplan Data Portal har varit tillgängligt sedan april, där användarna har möjlighet att direkt testa det nya gränssnittet. Oavsett om de provar de nya sökfunktionerna eller vill utforska utseendet på den nya instrumentpanelen så har Lab Version redan dessa funktioner. Den kommer att ständigt utökas och nya versioner kommer regelbundet att finnas tillgängliga för test. Eplan ger härmed sina användare en inblick i utvecklingsprocessen.
 
 
Mer information
 
Mer än 80 produktkataloger med mer än 50 000 dataset har uppdaterats sedan början av 2018. Dessutom har femton kända tillverkare nyligen integrerats i portalen - inklusive Hitachi Industrial Systems med automatiska brytare, Yaskawa med frekvensomriktare och IMI med mer än hundra cylindrar.
 
Ta reda på mer på:

EPLAN Data Portal - Vägen till perfekt enhetsdata
bild 2: Användare kan ge stjärnor för att betygsätta enhetsdata som finns i portalen och vägleda andra användare. 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare