www.tillverkning-sverige.com
Tolomatic

Tolomatics integrerade servomotor och drivenhet Nu med PROFINET Industrial Ethernet Automatiserar enkelt rörelseaxlar

Platsbesparande integrerad design, optimerad för linjär eller roterande inställning, innehåller inbyggda konfigurationer för alla Tolomatics elektriska ställdon och skapar linjär rörelse snabbt och enkelt i de linjära enheterna.

Tolomatics integrerade servomotor och drivenhet  Nu med PROFINET Industrial Ethernet  Automatiserar enkelt rörelseaxlar
Tolomatics ACSI-integrerade servo/motor/styrenhet är nu tillgänglig med PROFINET Industrial Ethernet-protokoll, vilket gör det möjligt för tekniker att utforma enkla och kostnadseffektiva elektriska ställdonslösningar för enkelaxlade tillämpningar. Det integrerade paketet är idealiskt för att ersätta pneumatiska cylindrar och automatisera alla slags enkla rörelseaxlar med Siemens- eller andra PROFINET-anpassade PLC:er.

Med inbyggda konfigurationer för Tolomatics elektriska ställdon så konfigurerar den ACSI-integrerade styrenheten automatiskt motor, manöverdon, säkerhetsgränser och andra nyckelinställningar inuti kontrollenheten för snabb och smidig integration. PROFINET-protokollet är utöver Tolomatics befintliga EtherNet/IP- och Modbus-TCP-alternativ för ACSI.

PROFINET är standard för industriella nätverk inom automation. Det ansluter enheter, system och celler, vilket underlättar snabbare, säkrare, billigare och högre produktionskvalitet. Det integrerar enkelt befintliga system och utrustning, samtidigt som Ethernets fördelar flyttas ner till fabriksgolvet, enligt organisationens hemsida.

”Genom att lägga till PROFINET-protokollet till de befintliga EtherNet/IP- och Modbus-TCP-alternativen för ACSI-kontrollern, får OEM-användare med flera PLC-leverantörer flexibilitet samtidigt som de kan standardisera kring en enda mekanisk/ställdonsdesign”, säger Aaron Dietrich, marknadschef, Tolomatic . ”En fördel är att prestandaområdet kombinerat med IP65-anpassning gör ACSI till en bra passform för många tillämpningar där OEM-användare kan dra fördel av protokollet och styra flexibiliteten”.

Som en integrerad servomotor och drivenhet erbjuder ACSI en platsbesparande design. Det integrerade paketet kräver inget utrymme i styrskåpet, vilket gör det idealiskt för eftermontering på maskinen och även för att ersätta pneumatiska cylindertillämpningar. ACSI är tillgänglig i både linjär och rotationsutförande och är lättkonfigurerad för olika användarenheter.

ACSI-kontrollern är certifierad av PI North America (PROFINET:s styrande organisation) enligt PROFINET v2.33 standarder och kan implementeras på RT-nätverk (Real Time) som en I/O-enhet. Med tillgänglig GSDML-fil och ett arkiv med datablock och funktionsblock för användning med den senaste Siemens PLC:n förenklas inställning och ultrasnabb installation i PROFINET-baserade styrsystem möjliggörs.

ACSI finns i två storlekar (NEMA 23 och 34), med toppvridmoment upp till 1,35 Nm, med standard M12-kontakter, en IP65-klassning, dubbla Ethernet-portar med LED-indikatorer för enkel felsökning och en USB-mikroprogrammeringsport . Alla modeller av ACSI är utrustade med 24 Vdc digital I/O (4 in/2 ut) och 0-10 Vdc/4-20ma analog I/O (1 in/1 ut) för distribuerade sensorer och logik för att utöka nätverket. De dubbla Ethernet-portarna med integrerad hanterad switch möjliggör daisychaining av många axlar av ACSI utan att nätverksprestandan påverkas.

Tolomatic monterar ACSI på önskat ställdon, konfigurerar det, testar det och skickar det till kunden under ett enhetsnummer vilket sparar tid vid inköp av flera enheter och ger också en enda ansvarskontakt för support.

Besök Tolomatics blogg för linjära ställdon
https://www.tolomatic.com/blog

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare