www.tillverkning-sverige.com
HAIMER

Förinställning med kvalité från HAIMER

Med övertagandet av Microset GmbH, har HAIMER Gruppen blivit en systemleverantör av verktygshantering kring maskinerna. Microset förinställare möter upp till HAIMERS kvalitetsstandard och täcker behovet för de flesta maskinoperatörer.

Förinställning med kvalité från HAIMER
B01_HAIMER_Microset-Bielefeld.jpg
HAIMER Microset GmbH är lokaliserat i Bielefeld. Denna enhet är även HAIMERS Sälj- och Marknadsbas för norra Tyskland. Bilder: Haimer

Lyckad bearbetning kräver kraftiga maskiner och hållande chuckar av högsta kvalitet, som säkerställer att precisionen överförs från maskinspindeln till skäreggen på verktyget. De senaste åren har HAIMER, marknadsledande i Europa inom verktygshållare, kommit att bli en systemleverantör för verktygshantering. VD och styrelseordförande för HAIMER Gruppen, Anderas Haimer summerar utveckling följande: ”Efter övertagandet av Microset GmbH från DMG Mori och utökningen av vår produktportfölj kan vi nu erbjuda hela processkedjan från en källa.”

För honom var det viktigaste att Microset förinställare mötte upp den höga kvalitetsstandarden hos HAIMER. Andreas Haimer förklarar att det finns inga som helst tvivel att kvaliten uppfyller förväntningarna eftersom “alla Microset maskiner – från instegsmodellerna till de helautomatiserade – utmärker sig med en förstklassig hårdvara, ideal ergonomi och en enkel hantering. Maskinerna byggs på en stabil gjutjärnskonstruktion vilket reducerar frekvensen av kalibrering och reducerar efterföljande problem i produktionsmiljön.

Premium maskiner med linjärmotorer

En höjdpunkt från den omfattande produktportföljen är VIO Linear Drive. Det är den enda maskinen på marknaden med linjärmotorer för effektiv och precis inmätning av borr-, fräs- och svarvverktyg. Den direkta drivningen av x- och z-axeln ger användaren en mycket dynamisk positioneringsprecision och tillförlitlighet av även det största verktyget. Repeternoggrannheten av +/- 2 μm indikerar den höga kvaliten på dessa maskiner. Den ökade hastigheten på linjär drivningen kan garantera en produktivitetsökning på upp till 25% under mätprocessen - allt detta till ett mycket bra prisförhållande

Alla maskiner i HAIMER Microset VIO serien har en modulär design och täcker ett brett spektrum av behov. Verktyg som väger upp till 160 kg och har en diameter och längd upp till 1000 mm kan mätas. Beroende på dina behov så kan maskinen uppgraderas till helt automatiserad med HAIMERS värmekrympteknik och CNC styrd mätning. Den unika designen säkerställer en ergonomisk användning för operatören. Detta ger både en enkel access till spindeln likväl som till kontrollpanelen.

Den innovativa enhandsmanövreringen gör det möjligt att manuellt eller automatiskt mäta med mikroprecision. Slutligen så är maximal kvalitet i bearbetningsprocessen möjlig tack vare den snabba och noggranna mjukvaran Microvision VIO. Mätning blir ännu enklare med hjälp av den högupplösta skärmen.

Även dom enklaste enheterna levererar högsta precision

Med serien HAIMER Microset UNO ligger fokus på noggrann förinställning och konsekvent prestanda. Tack vare de många tillbehören som erbjuds på UNO serien, så blir pris kontra prestanda väldigt bra. Med möjligheter som Touch-skärm, Datachip system och postprocessorer till alla konventionella system, finns även uppgraderingsmöjligheter som Autofokus och Helautomatik. Skillnaden mellan en UNO Autofocus och en manuell version är möjligheten med autofokusering av skäregg med hjälp av en CNC styrd C-axel. För verktyg med många skäreggar är detta tillbehör en bevisad tidsbesparare. Den helautomatiska versionen positionerar z-axeln oberoende av plan och söker in sig med x-axeln för att kunna mäta. Användaren behöver inga specialkunskaper. Eftersom maskinen med hjälp av en knapptryckning kan mäta komplexa verktyg med multipla skäreggar och steg. Om önskat så kan maskinerna även hanteras manuellt som en standardmaskin.

UNO serien finns tillgänglig i två olika storlekar. Serien startar med UNO 20/40 med en maximal verktygslängd på 400 mm på z-axeln, medans UNO 20/70 klarar en maximal längd om 700 mm på z-axeln. Båda versionerna är bordsenheter med en 19” plattskäm. En 22” eller 23” touchskärm och systemkabinett finns som tillbehör för den som önskar. Genom att använda sig av “Snap-gauge” så tillåter standardmodellerna mätning av verktyg med diameter upp till 100 mm. Genom att använda sig av adaptrar i den annars standard SK 50 konan så kan man använda sig av alla vanligt förkommande spindelkopplingar som HSK, Capto, VDI, KM eller BMT.

Termiskt stabil konstruktion


Det FEM optimerade och termiskt stabila gjutjärnschassit ger en stabil grund till alla Microset förinställare. Det extremt stabila chassit med tripod system garanterar stabilitet och säker positionering och möjliggör en snabb och säker installation för högsta möjliga flexibilitet i produktionen. Tillbehör som inspektionskamera och “obegränsad finjustering” ger ytterligare funktionalitet hos maskinerna.

Med dess release-by-touch funktion (en intelligent sensorstyrning för att manuellt mäta x- och z-axel) sätter UNO serien en ny ingångsstandard på förinställare genom att förenkla handhavandet mer än någonsin tidigare. Microvision UNO ger operatörerna en funktionalitet som genererar väldigt noggranna mätresultat. Ett fokuseringsfönster utökar noggrannheten och levererar mätresultat även för de mest komplicerade verktygen. UNO serien kan utökas med tillbehör som skrivare, fastspänning med vakum, en andra kamera för förinställning av stationära svarvverktyg eller en ISS spindle med en noggrannhet på 2 μm.

Andreas Haimer summerar: "Microset erbjuder en högkvalitativ lösning och ett alternative till alla kunder som tittar på investeringar inom förinställning. Även om ni i dagsläget har utrustat ert verktygsrum med andra teknologier betalar det sig att investera i ny förinställning i samband med meskininvesteringar. På detta sätt kan du undvika långa väntetider och även minimera riskerna med kollisioner i maskinerna. Den enkla och intuitiva funktionen garanterar att även vid flera skift så kan förinställaren användas av samtliga operatörer. Kort sagt, så behöver Microset maskinerna inte flera veckors utbildning och det är inte nödvändigt att placera maskinerna I luftkonditionerade rum för att få repeternoggrannhet.”

Förinställning med kvalité från HAIMER
B02_HAIMER_Microset_AHaimer.jpg
VD för HAIMER GmbH, Andreas Haimer: "Microset förinställningsteknologi är det perfekta komplementet till vår befintliga produktportfölj bestående av kvalitetschuckar, krymp- och balanseringsteknologi. Nu är vi en systemleverantör inom verktygshantering."

Förinställning med kvalité från HAIMER
B03_HAIMER_Produktuebersicht.jpg
Med Microset förinställare får HAIMER en komplett produktportfölj och blir en systemleverantör inom verktygshantering.

Förinställning med kvalité från HAIMER
B04_HAIMER_UNO_premium_UNO_autofocus_VIO_linear.jpg
Komplett sortiment av maskiner: från manuella till semi-automatiska och helautomatiska: HAIMER Microset UNO premium, UNO autofocus och VIO linear.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare