www.tillverkning-sverige.com
NORD Drivesystems

NORD DRIVESYSTEMS på SPS IPC Drives Italia 2017: Ny drivelektronik för ökad flexibilitet och effektivitet

På SPS IPC Drives Italia kommer tyska tillverkaren NORD DRIVESYSTEMS att presentera nya användarvänliga innovationer inom distribuerad drivteknik.

NORD DRIVESYSTEMS på SPS IPC Drives Italia 2017: Ny drivelektronik för ökad flexibilitet och effektivitet
Bild: Nya drivenheter från NORDAC LINK är enkla att installera, driftsätta och använda tack vare flexibel konfiguration, lågt antal drivvarianter och smidiga snabbkopplingar.

Serien NORDAC LINK fältdistributionssystem består av nya drivlösningar för transportörer med kostnadseffektiva och användarvänliga egenskaper så som standardisering, snabbkopplingar, effektiv drift, hög servicenivå och enkelt underhåll. Alla kablar till sensorer, kommunikation och ström kan enkelt anslutas med kodade snabbkopplingar som endast passar i rätt kontakt.

NORD DRIVESYSTEMS levererar dessa nya frekvensomriktare och motorstartare konfigurerade enligt kundens behov. Det går att välja till många smarta tillval så som säkerhetsfunktioner, specifik parameterisering och sensorgränssnitt samt stöd för alla vanliga bussystem. Drivenheterna har omkopplare för underhåll, nyckelomkopplare och val av riktning vilket gör det enkelt att snabbt komma åt en viss axel. Som en del av NORDs standardiserade utbud av LogiDrive-enheter, tillsammans med IE4 synkronmotorer och kuggväxlar i tre storlekar, är NORDAC LINK fältdistributionssystem mycket kostnadseffektiva med användarvänlig och enkel hantering av komponenter. De högeffektiva motorerna NORD IE4 är mycket energibesparande, särskilt vid drift med frekvent delbelastning vid låg hastighet, vilket ger lägre TCO. Distribuerade NORD AC vektordrivenheter erbjuder även hög autonom systemintelligens. Med PI-controllers och en integrerad PLC kan de utföra logiska sekvenser och hantera processtyrning på egen hand. PLC:n kan övervaka drivsystem, utvärdera sensordata och självständigt bedöma systemets status. NORD håller för tillfället på att utveckla en lösning för förebyggande underhåll baserad på dataanalys i PLC:n. Lösningen kommer snart att bli tillgänglig på marknaden och förhoppningen är att man på så sätt kan förbättra systemets tillgänglighet och minska antalet servicetillfällen.

NORD DRIVESYSTEMS på SPS IPC Drives Italia

Parma, 23 – 25 maj 2017
Hall 3, Monter F045

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare