www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Enkel att eftermontera : Easy Tool-ID från Balluff Ekonomisk instegslösning för verktygshantering

Verktygsidentifiering med Balluff Industrial RFID ökar effektiviteten i produktionen, eftersom det gör felaktig verktygstilldelning eller saknade verktyg till ett minne blott. Detta gör det möjligt att tidsoptimera verktygens användning. Dessutom elimineras praktiskt taget skrot och omarbetningar på grund av överdriven användning av verktyg. Med Easy Tool-ID erbjuder nu Balluff ett ekonomiskt inträde i verktygshantering. Lösningen är enkel att eftermontera och utmärker sig med enkel installation och konfiguration.

Enkel att eftermontera : Easy Tool-ID från Balluff  Ekonomisk instegslösning för verktygshantering
Allt som krävs är en USB-port (tangentbordsexpander) på verktygsmaskinen och en förinställningsenhet. Data skrivs via RFID-teknik från förinställaren till verktyget och sedan vidare genom Easy Tool-ID-systemet till maskinverktyget. Manuell inmatning elimineras. Ställtider och risk för felaktiga inmatningar minskas betydligt. Systemet består av ett verktygsställ med integrerat läs/skrivhuvud, en processorenhet, en mikrokontrollenhet och strömförsörjning.
Enkel att eftermontera : Easy Tool-ID från Balluff
Ekonomisk instegslösning för verktygshantering

Lösningens hanterings- och funktionsprincip kunde inte vara enklare: Vid verktygsförinställaren mäts varje verktyg och dess data, såsom diameter och radie, vilka är skrivna på databäraren på verktygsskaftet. Användaren tar bara verktyget till maskinen, placerar den i verktygshållaren och trycker på en knapp. Systemet emulerar sedan tangentinmatningen och läser automatisk data med Balluff Tool-ID via tangentbordsgränssnittet till maskinstyrenheten. Manuell, felbenägen inmatning elimineras därmed. Detta innebär att även befintliga maskiner kan moderniseras och uppgraderas med denna kostnadseffektiva verktygs-ID-lösning.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare