www.tillverkning-sverige.com
NSK

NSK:s nya S-HTF-kulskruvar i "Tough Steel"

Nyutvecklade S-HTF-seriens kulskruvar från NSK erbjuder mer än dubbel livslängd och 1,3 gånger högre dynamisk lastkapacitet än företagets tidigare produktgeneration. Dessa prestandaegenskaper har uppnåtts tack vare användningen av ett nytt stålmaterial för skruvaxeln vilket ger en optimerad kombination av hårdhet och robusthet. Stålet är speciellt utvecklat av NSK som redan använder det slitstarka "Tough Steel" (TF) med stor framgång i företagets rullager.

NSK:s nya S-HTF-kulskruvar i  Tough Steel
Bild1.jpeg: NSK:s S-HTF-seriens kulskruvar för höga laster erbjuder 2,2 gånger mer livslängd än företagets tidigare produktgeneration.

S-HTF-kulskruven har konstruerats för högbelastande tillämpningar, som bland annat förekommer i formsprutningsmaskiner i plastindustrin och formpressar. Med en ökande efterfråga på plastprodukter under de närmaste åren så vill komponenttillverkare allt mer ha maskiner som arbetar med kortare cykeltider och med större produktivitet. Detta har emellertid konsekvenser för de elektriska linjära drivenheterna i klämaggregaten. De rör sig snabbare och - beroende på tillämpningen - med ökad klämkraft. Men de förväntas ändå ha lång livslängd, ofta längre än befintliga lösningar.

För att möta dessa krav har NSK utvecklat S-HTF-kulskruvar med skruvaxlar och muttrar tillverkade av TF. TFs höga renhet möjliggör - i kombination med speciell värmebehandling - att materialets yta blir mer resistent. Detta motverkar att sprickor utvecklas från fördjupningar i materialet vilka orsakas av föroreningspartiklar. I stället putsas ytan helt enkelt av överrullningstrycket.

Fältförsök hos kunder i Japan visar att NSK:s S-HTF-serie med högbelastade kulskruvar har en livslängd 2,2 gånger större än sin föregångare, HTF-serien, och dessutom förbättrad lastkapacitet.

S-HTF-serien är för närvarande tillgänglig med axeldiametrar från 50 till 100 mm och stigning från 10 till 60 mm (beroende på diameter). Totalt finns det 21 varianter av den nya serien som är tillgängliga. De är inte bara lämpliga för elektriska klämaxlar i formsprutningsmaskiner, utan även för andra högbelastade tillämpningar, såsom servopressar.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare