www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

Verktyg för OPC UA-utveckling i inbyggda system

På Hannover-mässan kommer Softing Industrial att presentera nya OPC UA-verktyg för utveckling av OPC UA-servrar i inbyggda system. Besök Softing Industrial på Hannover-mässan, 24-28 april, 2017, Hall 8, Monter E20.

Verktyg för OPC UA-utveckling i inbyggda system
Softings OPC UA verktygslåda för inbyggda system är baserad på ANSI C-standarden och har en låg minnesanvändning samt minimikrav på datorkraft. Det gör den särskilt lämpad vid firmware-utveckling av sensorer och fältenheter samt för användning i kontrollsystem eller I/O-system med begränsade resurser. Användare kan nyttja fördefinierade och testade funktioner vilket avsevärt förkortar tiden till marknaden av utvecklingsprojekt. Verktygen stöder säkerhetsfunktionerna i OPC Foundations Nano Embedded Device Server Profil samt utgivarfunktioner från UA v1.04-specifikationen (release-kandidat). Stöd finns också för att utveckla tjänstefunktionalitet för klient/server-kommunikationen.

Hans-Werner Auberg, VD, Softing Industrial: "Genom att erbjuda stöd för OPC UA pub/sub-modellen så bygger de nya inbyggda verktygen avsevärt ut implementeringsalternativen som finns för OPC UA inom automation. Det gäller redan för tillämpningar utan stränga realtidskrav. Men utvecklingen av TSN (Time-Sensitive Networking) som en underliggande standard för tidsdeterministisk Ethernet-kommunikation antyder nu ett bredare spektrum av intressanta implementeringsalternativ. Softing Industrial ligger i framkanten av utvecklingen på det här området och satsar på att göra OPC UA användbart även med pub/sub-funktionalitet inom automation."

Verktygslådan kommer att erbjudas enbart som ett källkodspaket. Ytterligare information finns på webbplatsen: https://industrial.softing.com/en/products/software/opc-development-toolkits.html

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare