www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Brake Technology 4.0

Säkerhetsbromsar från mayr® power transmission - anpassade för framtiden

Brake Technology 4.0
Fig. 1:
Brake technology 4.0 från mayr® power transmission står för övervakningsmoduler av senaste generationen: Moduler som ROBA®- brake-checker eller ROBA®- torqcontrol ger permanent bromsövervakning och anpassar säkerhetsbromsarna för kraven i industri 4,0.
Brake technology 4.0 omfattar, utöver ovanstående, även ett tekniskt ledande friktionssystem och konsekventa säkerhetsprinciper. Tillsammans utgör detta grunden för tillförlitliga, säkra bromsar med extremt hög prestandatäthet.
Bild: mayr® power transmission

Övervakningsmoduler enligt senaste generation, ett tekniskt ledande friktionssystem och konsekventa säkerhetsprinciper gör att mayr® power transmissions säkerhetsbromsar utrustats för kraven i Industri 4.0. Det perfekt samordnade kompletta systemet garanterar yttersta nivå på drift- och funktionssäkerhet, och ökar produktiviteten hos maskiner och system genom att preventivt upptäcka fel och underhåll. mayr® power transmission presenterar företagets brake technology 4.0 på Hannovermässan 2017.


Med Industri 4.0 kommer Internet of Things och tillhörande tjänster in i företagen. Det är därför mayr® power transmission, som ledande tillverkare, redan erbjuder tillförlitliga säkerhetsbromsar som är utrustade för utmaningarna i den fjärde industriella revolutionen. Brake technology 4.0 från mayr® power transmission står för övervakningsmoduler i senaste generationen: Moduler som ROBA®-brake checker eller ROBA®-torqcontrol ger permanent bromsövervakning. ROBA®-brake-checkermodulen övervakar till exempel omkopplingsstatus, spänningsbana eller dragkraftsreserv utan sensorer och upptäcker säkerhetskritiska förändringar i spänning, luftspalt eller temperatur. Som ett resultat av detta så kontrolleras betydligt fler processer under säkerhetsbromsens övervakning än vad som tidigare var fallet. När spänningbanans reserv nås sänder ROBA®-brake-checker därför på ett tidigt stadium en varningssignal som indikerar att bromsen kan fortsätta att drivas under en viss tid. Under denna tid kan maskinägaren genomföra riktade underhåll - i samordning med arbetsprocessen. Dessutom tar modulen simultant över styrningen av bromsen och ersätter därför en likriktare. Tillståndsövervakning av omkoppling och bromsreglage är därför samlade i en enhet.

Smidiga bromsrörelser på ett kontrollerat sätt

För tillämpningar, som kräver bromsmomentreglering utöver statuskontroll, så erbjuder mayr® power transmission styrmodulen ROBA®-torqcontrol för vridmomentkontroll. Den delar funktionerna i ROBA®-brake-checker och kan också ändra nivån på bromsmomentet i drift genom målmedveten påverkan av ström och spänning. Som ett resultat kan enheter och maskiner jämnt och försiktigt bromsas in. ROBA®-torqcontrolmodulen möjliggör intelligent styrning av reglerkretsar och bromsrörelser - en perfekt utgångspunkt för dess användning i smarta, sammankopplade maskiner.


mayr® friction lining technology - alltid ett steg före


Utvecklarna på mayr® power transmission har skapat en ny friktionsbeläggteknik som gör att bromsarna uppnår ännu enhetligare vridmoment och högre prestandadensitet. Med den nya beläggningen kan högre bromsmoment samt högre områdesspecifika friktionsarbetsvärden uppnås. Detta ger bromsar av en mer kompakt design, men med samma funktioner. Under vissa omständigheter kan en mindre, lättare bromsstorlek väljas för högre bromsvridmoment och för bromsar där högre krav ställs. Detta möter den allmänna trenden för maskiner och deras komponenter, till exempel motorer, som får en allt mer kompakt konstruktion och allt bättre prestanda.

Brake technology 4.0

Brake technology 4.0 från mayr® power transmission är därför ett omfattande helhetskoncept, vilket innebär ett tekniskt ledande friktionssystem som tillsammans med enhetliga säkerhetsprinciper står för tillförlitliga, säkra bromsar med extremt hög prestandatäthet. Innovativa lösningar för övervakning är väl integrerade i det här systemet, vilket har som resultat att mayr® bromsar och motsvarande övervakningsmoduler kan bemästra alla utmaningar när regler och säkerhetsnormer uppfyller Industri 4.0. De säkerställer maximal driftsäkerhet och möjliggör förebyggande, målmedvetet underhåll i de alltmer kompakta, högpresterande maskinerna och systemen.


mayr® power transmission på Hannovermässan 2017: Hall 25, Monter D30
.

Brake Technology 4.0


Fig. 2:
Utvecklarna på mayr® power transmission har skapat en ny friktionsbeläggteknik som gör att bromsarna uppnår ännu enhetligare vridmoment och högre prestandatäthet. Med den nya beläggningen kan högre bromsmoment samt högre områdesspecifika friktionsarbetsvärden uppnås, vilket innebär att bromsar kan göras mindre i storlek men behålla samma egenskaper. Under vissa omständigheter kan en mindre, lättare bromsstorlek väljas för högre bromsvridmoment och för bromsar där högre krav ställs.
Bild: mayr® power transmission


 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare