www.tillverkning-sverige.com
Softing Industrial Automation GmbH

OPC-kommunikation med säker länk till IoT-molnet or molntjänster

Den nya versionen av Softings dataFEED OPC Suite innehåller nu en MQTT-driver. Detta gör överföringen av data till IoT- molnet or molntjänster enkel och säker.

OPC-kommunikation med säker länk till IoT-molnet or molntjänster
Med Softings dataFEED OPC Suite så kan nu en säker IoT-molnapplikation enkelt implementeras. Nya MQTT Connector möjliggör integration av automationsenheter via MQTT Publisher-funktionalitet i IoT-molnapplikationer, t.ex. IBM Bluemix Cloud. Högsta säkerhet under överföring garanteras genom kryptering av data med hjälp av SSL/TLS.
 
”En nyckelfråga för ett framgångsrikt genomförande av Industri 4.0 är tillhandahållande och analys av produktionsdata. För systembyggare, operatörer och IT-administratörer är den avgörande frågan hur och var man kan lagra och analysera stora mängder data på ett säkert och kostnadseffektivt sätt. Det är där vi kommer in med vår lösning", säger Andreas Roeck, Product Manager Data Integration på Softing Industrial.
 
Softings dataFEED OPC Suite kombinerar OPC Server- och OPC middleware-funktionalitet i en kompakt mjukvarulösning. Den integrerade MQTT-drivern möjliggör enkel integration av äldre och nyare PLC-system  i IoT-lösningar. Det är också möjligt att integrera komponenter utan MQTT-stöd såsom, till exempel, Siemens, B&R och Rockwell –PLC-system. Ledande användargränssnitt med intelligenta, lättanvända standardinställningar och intuitiv vägledning av användargränssnitt gör det extremt lätt för anläggningstillverkare och underhållsingenjörer att snabbt och enkelt konfigurera sin IoT- kommunikation. Den modulära designen hos produktsviten ger användaren största möjliga flexibilitet eftersom endast den funktionalitet som behövs måste licensieras.
 
Mer information om dataFEED OPC Suite kan hittas på http://industrial.softing.com/en/products/software/opc-suite-servers-middleware.html

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare