www.tillverkning-sverige.com
Steute

Trådlösa nätverket sWave.NET® nu ännu mera mångsidigt

steutes affärsenhet Wireless kommer att använda LogiMAT för att visa upp nästa generation av sitt trådlösa nätverk sWave.NET®.

Trådlösa nätverket sWave.NET® nu ännu mera mångsidigt
Grundprincipen bakom detta nätverk är oförändrat: trådlösa kopplingsanordningar av olika slag (lägesbrytare, fotkontroller, kommandoanordningar, magnetiska sensorer ...) är anslutna via accesspunkter till kundens IT infrastruktur - till exempel produktionsplanering och kontroll (PPC), produktionsdatainsamling (PDA) eller lagerhantering (WMS).

Men nya och betydligt mer kompakta accesspunkter innebär ännu mer mångsidig infrastruktur. Applikationsservern, som tidigare var ett krav, har eliminerats: de trådlösa signalerna som fördes vidare av accesspunkterna skickas nu direkt till en IP-adress och bearbetas av användarens IT-system.

På LogiMAT kommer steute att visa ett E-Kanban-system som till exempel kan användas för påfyllning av komponenter på monteringsstationer och som kommunicerar via sWave.NET®. Elektromekaniska trådlösa positionsbrytare skickar ett meddelande så snart en behållare tas bort från en Kanban-hylla. Alternativt kan beläggningen av hyllorna också övervakas med beröringsfria, nyutvecklade trådlösa ljussensorer. Operatören kommunicerar med systemet via en nyutvecklad trådlös kommandoanordning med display.

Med Swave.NET®-teknik har steute skapat ett optimerat kommunikationsprotokoll för extremt energisnåla trådlösa sensornätverk. Dess dynamiska självorganisering gör det enkelt att konfigurera och underhålla, samt extremt robust.

Energisnåla trådlösa brytare och sensorer kommunicerar med accesspunkterna via ett speciellt routingförfarande utan behov av kablar. Accesspunkterna kan integreras i det globala IP-nätverket via en webbportal.

Ytterligare nya funktioner i andra sWave.NET®-generationen omfattar ett urval av tre olika sändningsfrekvenser : 868, 915 och 922 MHz. Det trådlösa nätverket är således kompatibelt med trådlösa standarder i Europa, Nordamerika, Australien och Japan, vilket gör att det kan användas över hela världen.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare