www.tillverkning-sverige.com
Steute

För "extrema" omgivningsförhållanden - dimensioner enligt DIN EN 50041

Nya Ex-lägesgivare med eller utan säkerhetsfunktion

För  extrema  omgivningsförhållanden - dimensioner enligt DIN EN 50041
Med Ex 99 kommer steutes affärsenhet "Extreme" att presentera en ny serie lägesbrytare som utvecklats speciellt för "Extreme"-tillämpningar och som överensstämmer med DIN EN 50041-dimensioner.

"Extreme"-villkor omfattar användning i explosiva miljöer. Dessa nya givare har därför testats och godkänts i enlighet med ATEX och IECEx för användning i gas Ex-zon 1 och 2, samt damm Ex-zon 21 och 22.

Ett ytterligare "Extreme"-kriterium är lämplighet för låga temperaturer. Ex 99-serien kan användas i temperaturer ner till -60° C, vilket gör höga krav på design, särskilt konstruktion av hus och tätningar.

Husen i de nya lägesgivarna är därför gjorda av högkvalitativ glasfiberarmerad plast. Detta material garanterar att givaren bibehåller hög skyddsklass (IP 66) även efter en kollisionsprovning vid -60° C.

En ytterligare aspekt där konstruktörerna ägnat mycket uppmärksamhet är tätningen. Tätningen av husets lock är helt vulkaniserat, medan tätningen av kolven har ett redundant tätningssystem, som omfattar en yttre tätningsmanschett som tål låga temperaturer och en inre Teflon-tätningsring.

Som vanligt med steutes lägesbrytare så finns ett brett utbud av ställdon tillgängligt - till exempel kolvar, rullkolvar, rullspakar, parallella hävstänger, roterande spakar, justerbara vändspakar och tryckknappar. När det gäller kopplingsinsatser kan användaren välja mellan olika varianter med långsam funktion eller snabbverkande. En funktion för säkerhetsrelaterade tillämpningar är ytterligare ett alternativ.

Det utökade (låga) temperaturområdet för denna nya serie av Ex-normgivare ökar också dess tillämpningsområden, t.ex. i olje- och gasindustrin (till lands och offshore) eller sjöfartsteknik (fartyg med verksamhet i Arktis). Standardmåtten på den nya "Extreme"-givarserien underlättar integration i en omgivande konstruktion.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare