www.tillverkning-sverige.com
Steute

För temperaturer ner till -60oC

Explosionsskyddade, robusta och motståndskraftiga mot kyla: ny serie av Ex-lägesbrytare

För temperaturer ner till -60oC
Inom offshoreindustrin finns inte mindre än fyra faktorer som ställer extrema krav på brytare. Det finns risk för explosioner; brytare utsätts för höga nivåer av mekaniskt slitage; miljön är korrosiv och det kan vara mycket kallt.

steutes affärsenhet "Extreme" har utvecklat positionsbrytare i Ex 97-serien för just denna kravprofil - och kommer att presentera dem på SPS IPC Drives.

Dessa lägesbrytare, med dimensioner enligt DIN EN 50047, har testats och godkänts enligt ATEX och IECEx för användning i gas- Ex-zon 1 och 2, samt damm-ex-zoner 21 och 22. De kan användas i temperaturer så låga som -60°C, vilket ställer mycket höga krav på hus och tätning. Det måste exempelvis garanteras att brytarens höga skyddsklass (IP 66) kommer att upprätthållas under dessa tuffa förhållanden vid alla tillfällen, även efter 7-Joule-krockprov.

Av denna anledning tillverkas det robusta huset av högkvalitativ glasfiberarmerad plast. Tätningen av husets lock är helt vulkaniserad, medan tätningen av kolven har ett redundant tätningssystem, som innefattar en yttre tätningsmanschett som tål låga temperaturer och en inre Teflon-tätningsring.
Tätningsmaterialet har godkänts av tillverkaren för temperaturer ned till -95°C, och smörjmedlen ned till -75°C. Det finns därför en tillräcklig "tolerans" för steute-godkänd temperatur ned till -60°C. Detta övertygar användarna att de nya lägesbrytarna fungerar tillförlitligt även i riktigt extrema omgivningsförhållanden.

På grund av ett omfattande utbud av ställdon (kolv, rullkolv, rullspak, parallellspak, vridspak, ställbar vridspak, tryckknapp ...) och deras kompakta mått, så är Ex-normväxlar mycket mångsidiga och lätta att integrera i en omgivande konstruktion. De finns med långsam eller snabbverkande funktion och som en extra bonus, jordning och potentialutjämning är överflödiga på grund av den skyddsisolerade plasten.
Denna uppsättning funktioner i Ex 97-serien gör den till ett bra exempel på "Extreme"-brytare som utvecklats av steute. De lämpar sig inte bara för tillämpningar inom den kemiska och energiteknologiska industrin, utan även t.ex. för positionsövervakning av klaffar och ventiler i anläggningar inom olje- och gasindustrin (offshore och onshore), samt på fartyg i Arktis.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare