www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Kompakt dubbelriktad dataminnesmodul IO-Link minnesmodul

Balluff erbjuder en kompakt, dubbelriktad dataminnesmodul för trånga monteringsutrymmen. Den kompakta minnesmodulen med IP 67-skydd är bara 34 x 16 x 8 mm i storlek och kan användas som en minneslagringsenhet på utbytbara enheter, såsom fräshuvuden på portalfräsmaskiner.

Kompakt dubbelriktad dataminnesmodul   IO-Link minnesmodul
Detta innebär att enheterna kan bära med sig sina faktiska driftsdata. Fördelen blir att när en maskin ändras så laddas direkt alla data såsom antalet användningscykler, stöt- och vibrationsvärden eller smörjning och oljebytesintervall.

Det arbete som krävs för att installera och parameterbestämma modulen är minimalt. Endast en enda standardkabel krävs för en stabil, felfri, dubbelriktad dataöverföring mellan fräshuvudet och kontrollenheten. Kabeln är ansluten till fräshuvudets gränssnitt i systemringen. Dataöverföringen är brusimmun samt resistent mot EMC-effekter. Modulen rymmer totalt 14 segment av 64 byte vardera.

Maskinoperatörer kommer att gynnas av att när ett fräshuvud växlas från en maskin till en annan, kommer alla identifierings- och användningsdata att automatiskt kopieras och laddas från fräshuvudets minne i NC-styrenheten via en kabel. När underhåll eller reparationer behövs kan servicepersonalen läsa av alla data från minneschipet på en PC eller bärbar dator och uppdatera den vid behov.

Detta ger anläggningsoperatören kontinuerlig och transparent information om fräshuvudets aktuella status.
Återigen visar sig IO-Link vara en nyckelteknik för högpresterande, utrymmesbesparande Industri 4.0-koncept.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare