www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Det perfekta överbelastningsskyddet för drivenheter som är svåra att komma åt

EAS®-reverse – en frånkopplande vridmomentbegränsare med automatisk återinkoppling

Det perfekta överbelastningsskyddet för drivenheter som är svåra att komma åt
Med EAS®-reverse har mayr® power transmission utvecklat en ny, urkopplande vridmomentbegränsare där alla funktionella processer kan automatiseras genom drivenheten. Den är lätt att hantera och möjliggör långa sluttider och återkopplar med långsam bakåtrotation. Huset gör också kopplingen motståndskraftig mot damm eller vattendimma - och gör den därför idealisk för användning i tung mekanik.

Vid tuffa drifts- och omgivningsförhållanden såsom damm, smuts, vattendimma, värme eller kyla, så kapslas drivlinorna ofta in, särskilt i tung mekanik, och är därför svåra att komma åt. Men i synnerhet dessa maskiner kräver tillförlitligt överbelastningsskydd. Därför har mayr® power transmission, i egenskap av att vara en ledande specialist inom friktionskopplingar, kopplingar och bromsar, med EAS®-reverse utvecklat en robust, frånkopplande vridmomentsbegränsare som tål både höga belastningar och som automatiskt återkopplar – vilket är perfekt för drivenheter utan åtkomstmöjligheter för återstart.

Kvarvarande vridmomentfri separation vid överbelastning

På vridmomentbegränsaren EAS®-reverse kan alla funktionella processer automatiseras via själva drivenheten. I händelse av överbelastning, om vridmomentet överstiger det inställda värdet på kopplingen, så separerar en patenterad urkopplingsmekanism ingång och utgång nästan vridmomentfritt med hög avstängning och repetitiv noggrannhet. Den kinetiska energin från de roterande massorna som lagrats i systemet kan sakta ner fritt. Efter att svara så kan kopplingen klara långa sluttider i drivenheten. Genom långsam omvänd rotation återaktiveras vridmomentbegränsaren EAS®-reverse automatiskt utan användning av pneumatik eller hydraulik.

Enkel och flexibel

Den nya vridmomentbegränsaren EAS®-reverse från mayr® power transmission överför vridmomentet med exceptionellt lågt slitage (<0,05°) och använder härdade funktionella delar. Den är lätt att hantera och representerar anpassningsbara, branschoptimerade lösningar med sina många versioner och ytterligare egenskaper. På detta sätt kan till exempel kombinationen med en elastomerkoppling ge enkel separation av drivlinan genom att lossa ett par skruvar, utan att motor eller växellåda måste flyttas. Dessutom kan tillämpningar med lasthållningsutgångar även kombineras med en bromsskiva på utgångssidan.

EAS®-reverse kan också lätt integreras i ett robust hus med standard IEC- eller NEMA-dimensioner. Det skyddas sålunda mot damm och stänkvatten och blir motståndskraftigt mot ogynnsamma omgivningsförhållanden. Den nya vridmomentbegränsaren omfattar redan de första tre storlekarna med ett vridmomentområde från 80-2500 Nm, och detta område utökas nu med en fjärde konstruktionsstorlek upp till 5000 Nm och en håldiameter på upp till 100 mm. EAS®-reverse ger permanent skydd för maskiner och skyddar dem på ett tillförlitligt sätt mot överbelastningsskada, vilket garanterar driftsäkerhet och maximal produktivitet.

Det perfekta överbelastningsskyddet för drivenheter som är svåra att komma åt

Figur 1:
EAS®-reverse med patenterad urkopplingsmekanism är en frigöringskoppling som enkelt återkopplar genom långsam bakåtrotation - perfekt för enheter som inte kan nås för återkopplingsändamål.
Bild: mayr® power transmission

Det perfekta överbelastningsskyddet för drivenheter som är svåra att komma åt

Figur 2:
EAS®-reverse är lätt att hantera och medger långa sluttider. Ett hus gör även kopplingen resistent mot damm eller vattendimma.
Bild: mayr® power transmission

 

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare