www.tillverkning-sverige.com
HMS Industrial Networks AB

IXXAT INpact PCIe Mini-kort låter datorer kommunicera på PROFINET IRT Fiber Optic

HMS Industrial Networks utökar IXXAT INpact-multiprotokollkortserien med en PCIe-minivariant för PROFINET IRT Fiber Optic.

IXXAT INpact PCIe Mini-kort låter datorer kommunicera på PROFINET IRT Fiber Optic
Designad för säker dataöverföring i tuffa miljöer

IXXAT INpact underlättar implementering av ett PROFINET IRT Fiber Optic Slave-gränssnitt och kan användas i kompakta industridatorer samt i mobila enheter. Typiska användningsområden är koppling av subsystem till överordnade nätverk, visualisering av processdata på HMI (Human Machine Interface) samt datainsamling i PC-baserade processenheter. IXXAT INpact är helt kompatibelt med kraven i AIDA (Automation initiative of German automobile manufacturers) för ett PROFINET -gränssnittet.

PROFINET IRT via fiberoptik uppfyller de högsta kraven avseende störningsimmunitet och dataöverföring. Den används ofta i kritiska områden på fordonsområdet, t.ex. i robotceller för karosskonstruktion, i automatiserade svetssystem och andra områden med höga elektromagnetiska störningar.


Hårdvarukonceptet i IXXAT INpact multiprotokollkortserie


Det nya PROFINET IRT Fiber Optic-kortet är den nyaste medlemmen i IXXAT INpact-serien som stöder en mängd olika industriella Ethernet- samt fältbussprotokoll som PROFINET, EtherCAT, EtherNet/IP, Powerlink, Modbus-TCP och PROFIBUS. Multiprotokollskapaciteten hos INpact bygger på den beprövade Anybus CompactCom-tekniken från HMS – vilken används i miljontals enheter globalt.

FPGA-baserade Anybus NP40-nätverksprocessorn har alla funktioner som krävs för att hantera kommunikationen mellan industriella Ethernet- eller fältbussnätverk och den PC-baserade kundtillämpningen. FPGA har låg latens och deterministiska realtidsegenskaper, vilket gör den idealisk för krävande industriella tillämpningar. PROFINET IRT FO-anslutning sker via SC-RJ-kontakter. Andra nätverksstandarder stöds av motsvarande Sub-D9 eller RJ45 Ethernet-gränssnitt.

IXXAT INpact erbjuds som en dedikerad version för varje nätverk med förinstallerat nätverksprotokoll. Dessutom är INpact också tillgänglig som en Common Ethernet-version, en mycket flexibel och öppen version i vilken det önskade industriella Ethernet-protokollet kan laddas av användaren.

Anslutning till kundtillämpning

IXXAT INpact levereras med ett omfattande drivrutinpaket för Windows och Linux, vilket möjliggör snabb och enkel utveckling av kundspecifika tillämpningar, oavsett korttyp eller protokoll. Tack vare ett universellt programmeringsgränssnitt kan användarna växla mellan INpact-kort och protokoll utan att ändra kundprogramvara, vilket leder till ökad flexibilitet och en betydande minskning av utvecklingskostnaderna. Stöd för realtidsoperativsystem som RTX, Intime, VxWorks och QNX finns som tillval.

Ytterligare information om IXXAT INpact finns på www.ixxat.com/inpact

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare