www.tillverkning-sverige.com
Steute

App konfigurerar kontroller för medicintekniska produkter

Integration: smartphone kommunicerar med användargränssnitt

App konfigurerar kontroller för medicintekniska produkter
Integration är ett hett ämne inom medicinteknik. steute Meditec bygger på denna trend med utveckling av trådlösa gränssnitt för att styra olika medicintekniska produkter - liksom andra innovationer som också bygger på integration och trådlös teknik.

En av dessa är en applikation (app) som gör det möjligt för smartphones och surfplattor att kommunicera direkt med användargränssnitten i medicinsk utrustning. Denna app, som kan användas av medicintekniska tillverkare samt användare, kommer att presenteras av steute Meditec på Medica.

Tillverkare av medicintekniska produkter kan använda appen för att till exempel konfigurera tilldelningen av knappfunktioner, liksom överföringsprestanda och varaktighet. Den kan också underlätta sammankoppling av en terminalanordning med ett nytt användargränssnitt från steute. Appen gör det möjligt för användare att se laddningsstatus för batteriet via surfplatta eller skicka ett meddelande till smartphone om gränssnittets batteri börjar ta slut.

Appen har utvecklats för senare generationer av steute Meditecs användargränssnitt som använder "steute Wireless"-protokollet SW2.4LE -Med och är utrustad med en Bluetooth-lågenergimodul. Den kommer att finnas tillgänglig för Android-enheter i Google Play Store. Ytterligare varianter för andra operativsystem kommer att följa.

steute Meditec på Medica 2016: Hall 11, monter J39

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare