www.tillverkning-sverige.com
PORTESCAP

Portescap utökar sitt Athlonix DCT-utbud av motorer med högt vridmoment

Portescap bygger ut sin nyligen lanserade DCT-serie med Athonix™ DCT Brush DC-motorer genom att lansera den borstlikströmsbaserade minimotorn 17DCT. Minimotorn 17DCT använder Portescaps beprövade energieffektiva kärnfria design med en optimerad självbärande spole och magnetisk krets som möjliggör högre prestanda i en kompakt storlek på 17 mm diameter.

Portescap utökar sitt Athlonix DCT-utbud av motorer med högt vridmoment
Med höga vridmomentsbäregenskaper upp till 6,14 mNm så ger 17DCT enastående prestanda med verkningsgrad på upp till 85 % och en lång livslängd. Tack vare den inneboende utformningen hos 17DCT-motorn erhålls högre vridmoment per ampere vilket resulterar i bättre batteritid. Detta gör den idealisk för krävande tillämpningar såsom medicinska och industriella pumpar, läkemedel leveranssystem, miniatyrindustriverktyg, tatueringsmaskiner, mesoterapi-vapen, tandvårdsverktyg, rullmaskiner med mera. Andra tillämpningar, såsom labbautomation, säkerhet och tillgänglighet och humanoida robotar, kan dra nytta av funktionerna i 17DCT Athlonix-motorn.

Minilikströmsmotorn Athlonix 17DCT finns i två varianter, ädelmetall- och grafitkommutering med en neodymium-magnet inuti. Den unika konstanta kraftfjäderdesignen för kolborsten ger jämn prestanda. En REE-spole (Restriction of Electro Erosion) finns som alternativ, vilket förlänger livslängden på motorn och ger inbyggd säkerhet, speciellt vid höga hastighetsförhållanden

"Athlonix-motorer drivs av en egenutvecklad självbärande spole som resulterar i maximerat magnetflöde och amperevarv för en given diameter", säger Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager på Portescap. "Vanliga självbärande spolar har inneboende amperevarvsbegränsningar som påverkar den magnetiska flödestätheten i den magnetiska kretsen, vilket begränsar uteffekt och uthållighet hos motorn".

Komponentstandardisering och designmodularitet medger snabb kundanpassningskapacitet inom olika tillämpningar.

"På grund av en lägre motorregleringsfaktor jämfört med jämförbara motorer som finns på marknaden så har vår nya 17DCT en högre lastkapacitet med minimal hastighetsminskning vilket leder till mer likformig effekt", säger Sunil Kumar.

Athlonix-motorer är tillgängliga med avkodare och växelhus av olika storlekar och förhållanden. De är tillverkade i ett ISO-certifierat utförande och RoHS-kompatibla.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare