www.tillverkning-sverige.com
BALLUFF

Smidig lösning för detektering

Allt-i-ett RFID-läsaren BIS M-4008

Smidig lösning för detektering
BIS M-4008 från Balluff är en allt-i-ett RFID-läsare med integrerad processor. 13,56 MHz-läsaren med IP67-skydd och ett robust pressgjutet zinkhus har ett Profinet-gränssnitt och behöver ingen extra processor och kan kommunicera direkt med kontrollnivån.

Läsaren är ett idealiskt val varhelst det behövs en smidig lösning för detektering av databärare på arbetsstycken och arbetsstyckesbärare på enskilda stationer. Typiska användningsområden är materialflödeskontroll i produktionsanläggningar, transportsystem och monteringslinjer.

Enheten är den enda allt-i-ett-läsaren på marknaden med en integrerad 2-ports Ethernet-switch för att konstruera enkla linje- och ringtopologier. En integrerad webserver ger bekväm statusövervakning på distans. Mycket tydliga lysdioder direkt på enheten indikerar också status.

Den nya läsaren stöder databärare som överensstämmer med RFID-standarden ISO 15693. Den som behöver snabbare dataöverföring kan helt enkelt välja Balluff höghastighetsdatabärare med en
överföringshastighet på upp till 8 ggr snabbare än standard och extra stor minneskapacitet på upp till
128 kB.

BIS M-4008 sparar användaren mycket tid och pengar i konstruktion och installation. Formdelen med zinkhus kan installeras direkt på metall i en mängd olika utföranden. Direkt anslutning till Profinet innebär också minskad ledningskostnad och arbetsinsats. Ytterligare en fördel är användningen av kostnadseffektiva 4-poliga M12-standardkablar för kraft- och Profinet-anslutning.

Smidig lösning för detektering

Enhetsmasterdata finns som GSDML-fil för typspecifik parameterbestämning. Färdiga funktionsblock ger enkel S7-programmering.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare