www.tillverkning-sverige.com
PORTESCAP

16mm Athlonix DC-miniatyrmotor med energieffektiv kärnlös design

Portescap introducerar nästa ramstorlek i DCP-serien med Athlonix™ borstbaserade DC-minimoter med hög effekttäthet. Athlonix DCP-motorer erbjuder en optimerad pris/prestanda-lösning som passar för ett brett spektrum av applikationer. 16DCP-motorn finns i 16 mm diameter och har en energieffektiv kärnfri design med en optimerad självbärande spole och magnetisk krets, vilket säkerställer optimal pris/prestanda-levererans.

16mm Athlonix DC-miniatyrmotor med energieffektiv kärnlös design
Athlonix 16DCP-motorer finns i 2 varianter, ädelmetallkommutering och grafitkommutering, båda med en Alnico-magnet inuti. Den unika fjäderdesignen med konstant kraft för kolborsten garanterar jämn prestanda. En REE-spole (Restriction of Electro Erosion) är ett alternativ som ger längre livslängd för motorn och ger en miljö med inneboende säkerhet, speciellt vid höga hastigheter.

Med maximalt kontinuerligt vridmoment upp till 2,63 mNm och högre vridmomentstall än liknande motorer, är Athlonix 16DCP-motorer idealiska för användning i applikationer såsom medicinska och industriella pumpar, gasanalysatorer, säkerhet och tillgång, elverktyg, mesoterapi-instrument och tatueringsmaskiner.

"Athlonix-motorer drivs av en egen självbärande spole som leder till maximerat magnetflöde och amperevarv för en given diameter", säger Sunil Kumar, Brush DC Product Line Manager på Portescap. "Vanliga självbärande spolar har inneboende amperevarvsbegränsningar som påverkar den magnetiska flödestätheten i den magnetiska kretsen, vilket ytterligare begränsar effekt och uthållighet hos motorn", säger han.
Komponentstandardisering och designmodularitet säkerställer snabb anpassningskapacitet för urval inom olika tillämpningar.

"På grund av lägre motorregleringsfaktor jämfört med jämförbara motorer som finns på marknaden, har vår nya 16DCP högre lastkapacitet vid minimal hastighetsminskning vilket leder till mer likformig effekt", säger Sunil Kumar.
Athlonix-motorer är tillgängliga med givare och växelhus av olika storlekar och förhållanden. De är tillverkade i en ISO-certifierad anläggning och är RoHS-kompatibla.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare