www.tillverkning-sverige.com
MAYR

Certifierad kvalitet för offshoretillämpningar - ROBA®-DS axelkopplingar testade av DNV GL

De kompakta och högpresterande ROBA®-DS skivpackkopplingarna från mayr® power transmission har certifierats av DNV GL (Det Norske Veritas). De garanterar högsta möjliga drifts- och funktionssäkerhet för användare på öppet hav.

Certifierad kvalitet för offshoretillämpningar - ROBA®-DS axelkopplingar testade av DNV GL
Bild: Shutterstock/am70

Vare sig de är i drivenheter på fartygspropellrar, mobila plattformar såsom borrplattformar för olje- och gasutvinning, eller också i tidvattenkraftverk - är tillämpningsområdena för skivpackkopplingar inom sjöfartsindustrin skiftande. Till exempel, om huvuddrivenheten på en fartygspropeller är en elektrisk motor, så erbjuder en fjäderstålsbaserad skivpackkoppling såsom ROBA®-DS från mayr® power transmission avgörande fördelar. Dessa kopplingar är robusta, tillförlitliga och temperaturbeständiga: De är därför särskilt lämpliga för användning under extrema miljöförhållanden till sjöss. Utöver detta så är ROBA®-DS-kopplingar förslitningsfria, d v s de minskar underhållet till ett minimum. Precis som för den tidigare modellen ROBA®-D, har mayr® kraftöverföring också fått typgodkännandet från DNV GL (Det Norske Veritas und Germanic Lloyd) för denna ännu mer kompakta och högpresterande ROBA®-DS allstålskoppling upp till 2200. Denna certifiering bekräftar den höga kvaliteten och tillförlitligheten av kopplingen med sedvanlig säkerhetsdimensionering och konstruktion, och säkerställer högsta möjliga drift- och funktionssäkerhet för användning på öppet hav.

Den högpresterande och robusta ROBA®-DS skivpackkopplingen är speciellt lämpad för verksamhet i extrema miljöförhållanden till sjöss. Typgodkännande av Det Norske Veritas bekräftar den höga kvaliteten och tillförlitligheten hos kopplingarna och säkerställer högsta möjliga driftsäkerhet på öppet hav.
Certifierad kvalitet för offshoretillämpningar - ROBA<sup>®</sup>-DS axelkopplingar testade av DNV GL
Bild: mayr® kraftöverföring

Hög prestanda och glappfritt

De nominella vridmoment som anges i katalogen kan användas utan några begränsningar med hjälp av ROBA®-DS skivpackkoppling. En minskning av det nominella vridmomentet på grund av snedställning, övergripande lastkonfigurationen eller balanseringskrav är inte nödvändigt. Kopplingarna är kompakta och har en högpresterande densitet och små dimensioner - idealiska för fartygsmotorer där endast litet installationsutrymme är tillgängligt.

Leverantörer, som måste ta avvikelser och ändrade vridmoment i beaktande vid dimensionering, väljer ofta en större koppling för samma nominella vridmoment och även samma hastighet. ROBA®-DS skivpackkopplingar överför vridmoment upp till det nominella vridmomentet helt glappfritt och med en genomgående hög vridstyvhet. De axelfelinriktningar som angetts kan utnyttjas till 100 % utan att påverka det överförda vridmomentet. Skivpackkopplingar kompenserar radiella, axiella och vinkelförskjutningar av axlarna, och skyddar som ett resultat av detta lagren mot oönskade belastningar, och därför mot onödiga stilleståndstider och kostnader.

  Mer information…

LinkedIn
Pinterest

Gå med i 155 000+ IMP-följare